Британия въоръжава Украйна за война с Русия

Британия въоръжава Украйна за война с Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.01.2022
  • Share:

Британският министър на отбраната Уолъс заяви, че Лондон ще снабди Киев с противотанкови оръжия

 

Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че Лондон ще доставя на Украйна леки противотанкови отбранителни системи, пише «Главред». Според думите на чиновника те не са стратегически оръжия и не представляват заплаха за Русия. (а тогава срещу кого ще са насочени тези оръжия?!, бел.ред.)

 

Британия въоръжава Украйна за война с Русия

 

 

Главата на британското министерство на отбраната Бен Уолъс заяви, че държавата ще доставя оръжие на Украйна. Става дума за леки противотанкови системи. Това заяви той по време на изслушванията в парламента.

 

„Решихме да снабдим Украйна с леки противотанкови отбранителни системи… Те не са стратегически оръжия и не представляват заплаха за Русия. Те трябва да се използват за самозащита“, каза Уолъс.

 

Освен това британският министър покани главата на руското министерство на отбраната да посети Лондон. Той смята да обсъди ситуацията около Украйна с колегата си от Русия.

 

Припомняме, че по-рано стана известно, че украинският посланик в Германия Андрий Мелник се е обърнатл към германския външен министър Аналине Бербок с молба Берлин спешно да одобри доставката на оръжие за Украйна. Мелник аргументира този призив със заплахата от нахлуване от страна на Руската федерация. (РФ многократно отхвърля тези твърдения, бел.ред.)

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа