Пентагонът ще проведе "обширни реалистични учения за партизанска война " в два щата

Пентагонът ще проведе "обширни реалистични учения за партизанска война " в два щата
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    13.01.2022
  • Share:

Армията на САЩ се готви да проведе обширни реалистични учения в щатите Северна и Южна Каролина, предупреждавайки жителите, че кадетите от специални операции могат да стрелят с "халосни куршуми и сигнални ракети", докато симулират битка срещу партизански сили.


Неконвенционалното военно учение под името „Робин Сейдж", ще се проведе между 22 януари и 4 февруари на частни земи в десетки окръзи в южната част на страната, според Школата за специални операции Джон Ф. Кенеди, съобщават местните медии.


Учението ще включва "битка със съпротивително движение, съставено от партизани за свободата във фиктивната нация Пайнланд", обясни институцията. Кадетите ще бъдат разположени в район на "политически нестабилна страна, характеризирана с въоръжен конфликт", което ще принуди войниците да анализират и решават проблеми в "реалния свят", докато се изправят срещу "партизани", от военната база Форт Браг, както и някои специално обучени цивилни доброволци, които ще действат като актьори, за да добавят реализъм към учението.


„Робин Сейдж" е последният тест на Елитния квалификационен курс за специални сили, интензивна програма за обучение на Зелените барети на американската армия.


Центърът добави, че „е въведен контрол, за да се гарантира, че няма риск за хората или имуществото им. Въпреки че има множество учения от 1974 г. насам, през 2002 г. се случи инцидент: местен заместник-шериф застреля смъртоносно един войник и сериозно рани друг, като ги взе за престъпници. Оттогава армията дава приоритет на предварителното уведомяване на гражданите и местната полиция за бойното учение, в опит да избегне подобни ситуации.

Станете почитател на Класа