Резиденцията на британския монарх ще стане зона, забранена за полети

Резиденцията на британския монарх ще стане зона, забранена за полети
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    13.01.2022
  • Share:

Въздушното пространство над замъка Уиндзор, в момента основната резиденция на кралица Елизабет на Обединеното кралство, ще стане зона, забранена за полети по-късно този месец, заяви полицията, само седмици след пробив в сигурността на обекта.


„След обществена консултация от полицията на долината на Темза и столичната полицейска служба и заявление до Службата за гражданска авиация (CAA), беше одобрена за Уиндзор заповед за ограничено въздушно пространство. Всички полети през забранената зона ще изискват разрешение и всеки, който наруши заповедта, ще бъде изправен пред наказателно преследване, предупреди полицията", се казва в изявление на полицията.


От Скотланд Ярд информираха: "Заявлението за забранена за полети зона към CAA е част от текущ преглед на мерките за сигурност в замъка Уиндзор, а не е свързано с някаква конкретна заплаха". Ограниченията във въздушното пространство влизат в сила от 27 януари.


Кралската резиденция наскоро претърпя сериозно нарушение на сигурността. На Коледа нарушител, въоръжен с арбалет, успя да навлезе в територията на замъка и беше задържан от охраната на около 500 метра (1640 фута) от апартаментите на кралицата. Съобщава се, че натрапникът, 19-годишен мъж, преди това е качил видео в Snapchat, в което заплашвал да убие монарха. По-късно той беше санкциониран по Закона за психичното здраве. Инцидентът накара британския вътрешен министър Прити Пател да нареди преразглеждане на законодателството за арбалетите.

Станете почитател на Класа