Представят концепция за луксозна летяща суперяхта в стил "Междузвездни войни"

Представят концепция за луксозна летяща суперяхта в стил "Междузвездни войни"
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    13.01.2022
  • Share:

Италианското дизайнерско студио Lazzarini наскоро представи концепция за летяща суперяхта, изградена от въглеродни влакна и задвижвана от хелий, наречена „Air Yacht". Състои се от два 150-метров дирижабъла, с четири електрически витла, захранвани със слънчева енергия, свързани към 80-метров централен корпус.


Дирижаблите са разделени на клетки, които съхраняват хелий. По време на полет, компресираният хелий се освобождава и може да осигури достатъчно задвижване за пътуване до 48 часа при 60 възела (111 км/ч).


„С въздушната яхта има начин да плавате в небето без вредни емисии", посочиха от Lazzarini. Тъй като керосинът е горивото, използвано от повечето самолети, тази нова концепция се опитва да предложи по-екологичен вариант.


Предвидени са всички удобства на нормална луксозна яхта. Централното отделение служи като общо пространство за събиране, почивка и хранене на пътниците. От своя страна двата дирижабъла имат големи прозорци, които позволяват на гостите да се насладят на панорамната картина.


Настаняването на борда на Air Yacht е за общо 22 гости в 11 каюти: има по пет стаи от всяка страна на дирижабъла и основна каюта, разположена в централната част с 360-градусова гледка.

Станете почитател на Класа