Путин се предлага за експеримент с ваксина

Путин се предлага за експеримент с ваксина
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    22.11.2021
  • Share:

Президентът на Русия Владимир Путин каза, че е получил ваксина Sputnik Light в неделя. След това той предложи на разработчика на ваксината да се запише за изпитания на нова форма на ваксина, която се тества в Русия.


Путин, който беше напълно ваксиниран тази пролет, разкри в неделя, че е бил повторно ваксиниран с еднодозовата доза на Sputnik Light. Президентът добави, че не е усетил никакви странични ефекти след получаването на ваксината.


Руската еднодозова доза на Covid-19, Sputnik Light, е безопасен и стимулира силен имунен отговор, новото проучване на ваксината Lancet открива, че еднократната доза на Covid-19 в Русия, Sputnik Light, е безопасна и стимулира силен имунен отговор, гласи ново проучване на Lancet.


Разкритието за обществеността дойде, когато Путин се срещна със Денис Логунов заместник-директор на разработчика на Sputnik, Националния изследователски център по епидемиология и микробиология „Гамалея". Путин, който преди това похвали първата в света регистрирана ваксина, двукомпонентната ваксина Sputnik V, описа направените в Русия инжекции за коронавирус като „надеждни като Калашников AK-47" и каза, че следва препоръките на здравните служители заприемането на бустерна доза.


След това той каза на Логунов, че е готов да помогне за тестването на друга форма на руски медикамент Covid-19, който все още не е пуснат - интраназалната ваксина, която в момента е подложена на клинично изпитване върху доброволци.


На въпрос дали е готов да подпише необходимите документи за участие в процесите, Путин каза, че „може определено да направи това още в неделя".


Докато новата форма на инокулация все още е в процес на изпитания в Института Гамалея, ваксината Sputnik V вече се използва в повече от 70 от страните по света, според Руския фонд за преки инвестиции (RFIF), който финансира нейното разработване. Според данни, цитирани от Путин и Логунов в неделя, над 50 милиона руснаци и около 120 милиона души по света са били ваксинирани със Sputnik V.

Станете почитател на Класа