Алек Болдуин отива на съд за фаталния изстрел

Алек Болдуин отива на съд за фаталния изстрел
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    12.11.2021
  • Сподели:

Филмовият гафър Серж Светной съди актьора Алек Болдуин и продуцентите на филма „Ръжда" заради стрелбата, при която загина операторът Халина Хътчинс, като ги обвинява в „обща небрежност".


Делото, което беше заведено в сряда във Върховния съд на Лос Анджелис, бележи първото от многото съдебни дела за стрелбата от миналия месец на снимачната площадка в Ню Мексико, където се снимаше „Ръжда". Случаят назовава повече от 20 обвиняеми, включително Дейвид Холс, помощник-режисьорът, който предал пистолета на Болдуин, и оръжейницата Хана Гутиерес-Рийд, която е наблюдавала оръжията на снимачната площадка.


Болдуин стреля с пистолета, след като Холс му каза, че е „студен", което означава, че не е зареден с истински куршуми, убивайки Хътчинс и ранявайки режисьора Джоел Соуза. Светной твърди, че куршумът едва го е пропуснал и той е държал Хътчинс в ръцете си, докато тя умира.


„Небрежността на Болдуин и другите ответници е причинила на ищеца сериозен емоционален стрес и ще го преследва завинаги. Няма причина жив куршум да бъде поставен в този револвер Colt.45, който да присъства навсякъде на снимачната площадка, а наличието на куршум в револвер представлява смъртоносна заплаха за всички в близост до него", се казва в иска.


Светной обвини продуцентите на филма, че се опитват да спестят пари, като не са наели „компетентен и опитен оръжейник". Но адвокат на 24-годишния Гутиерес-Рийд твърди, че "някой е поставил жив патрон в кутия с халосни куршуми на снимачната площадка на филма като акт на саботаж".


Адвокат Джейсън Боулс повтори това твърдение в сряда, като каза: „Ние сме убедени, че това е саботаж и Хана е нарочена. Смятаме, че мястото е било подправено и преди пристигането на полицията."


Той добави, че Гутиерес-Рийд се е срещнал със следователите на шерифа на окръг Санта Фе във вторник, предоставяйки „пълно съдействие".


„С нетърпение очакваме и разследването на ФБР и молим за пълно и пълно разследване на всички факти, включително самите разпити на живо, как са се озовали в кутията за халосни и кой ги е поставил там", каза Боулс.


Окръжният прокурор на окръг Санта Фе Мери Кармак-Алтуис каза в сряда, че са открити допълнителни живи патрони на снимачната площадка. „Все още не знаем как са попаднали на снимачната площадка. И как са стигнали до там, мисля, ще бъде един от най-важните фактори, с които ще се вземе решение", каза тя пред ABC News.

Станете почитател на Класа