Спечелил милион долара от лотарията измамно ги обяви за загуби

Спечелил милион долара от лотарията измамно ги обяви за загуби
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    12.11.2021
  • Сподели:

Мъж от град Хилиард, Охайо, призна във федерален съд, че се е опитал да скрие печалбите си, включително милион долара, които е получил като печалба от лотария, като е подал измамна данъчна декларация и е превел парите по банкови сметки в чужбина.


Според изявление на Министерството на правосъдието на страната, 54-годишният Мустафа Шалаш е спечелил един милион долара при теглене през 2015 г., от което е получил еднократно плащане от 710 000 долара, докато други 290 000 долара са били удържани като данъци.


Въпреки това, в своята федерална данъчна декларация за 2015 г., Шалаш отчита над „1 милион долара печалби и загуби от хазарт с цел елиминиране на облагаемия си доход от хазарт и възстановяване на удържаните данъци", според съдебните документи, цитирани от местния вестник.


За да скрие приходите си, мъжът превел 690 000 долара в други страни, включително 440 000 долара в банкова сметка, която имал в Йордания. В допълнение към преводите, Шалаш направи множество пътувания в чужбина, за да тегли пари в брой през границата.


В споменатата данъчна декларация за 2015 г. мъжът също не разкрива, че има банкови сметки в чужбина. „Скриването на чуждестранни банкови сметки и надуването на загубите в данъчна декларация е рецепта за преследване на данъчни престъпления", каза Брайънт Джаксън от Службата за вътрешни приходи, федералната агенция, отговаряща за събирането на данъци.


Според изданието Шалаш е изправен пред евентуална присъда до 36 месеца затвор и реституционна глоба от около 256 000 долара.

Станете почитател на Класа