Почти 70% от милионерите се притесняват да оставят твърде много наследство на децата си

Почти 70% от милионерите се притесняват да оставят твърде много наследство на децата си
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    21.09.2021
  • Сподели:

Не само свръхбогатите и известните са изправени пред дилемата как да разпределят богатството си след смъртта, но приблизително 70% от милионерите като цяло са все по-загрижени за размера на наследството, което ще оставят на децата си, според един доклад от скорошно проучване на американската консултантска фирма The Motley Fool.


За изследването екипът попитал 2000 лица с висока нетна стойност, чието богатство надхвърля 1 милион долара, за техните позиции относно наследството.


Проучването разкри, че милионерите планират да оставят наследство, но 67% от анкетираните (две трети) са загрижени, че оставят твърде голямо състояние за своите роднини.


Сред основните причини е „страхът, че ресурсите ще бъдат използвани безотговорно или ще насърчат безделничеството при наследниците". Друг голям процент споменава също, че „бенефициентите може да не са готови да управляват голямо наследство".


Изследването също така установи, че 68% от лицата с висока нетна стойност планират да направят достъпа до наследството, което оставят, зависим от изпълнението на определени специфични условия. Анализаторът на фирмата, Джак Капорал, обясни пред CNBC, че милионерите се стремят да предприемат мерки, за да насърчат наследниците си да се върнат към ценности „като упорита работа, добро представяне в училище и изграждане на добра кариера".


От друга страна, две трети от анкетираните заявяват, че планират да оставят част от активите си за благотворителни цели. В допълнение, повечето милионери също считат данъчния въпрос за изключително важен, когато планират разпределението на богатството си, например за получаване на данъчни облекчения в САЩ, те често използват тръстове, които прехвърлят активи на техните внуци.

Станете почитател на Класа