„Сърцераздирателни“ условия в детски лагер за мигранти в САЩ

„Сърцераздирателни“ условия в детски лагер за мигранти в САЩ
  • Публикация: 
  • Дата:  
    23.06.2021
  • Сподели:

В американски център за задържане на мигранти в пустинята в Тексас децата мигранти живеят в тревожни условия - там, където болестта е широко разпространена, храната може да бъде опасна и има съобщения за сексуално насилие, установи разследване на Би Би Си чрез интервюта с персонала и децата.

 

През последните месеци в САЩ се наблюдава огромен ръст на мигрантите и търсещите убежище от Централна Америка. Насилието, природните бедствия и свързаните с пандемията икономически раздори са някои от причините за притока, казват експертите.

 

Някои също така предполагат, че възприемането на по-снизходителна администрация при демократа Джо Байдън е допринесло за кризата, въпреки че Белият дом призовава мигрантите да не пътуват до американската граница.

 

Палатковият лагер във военната база Форт Блис в Ел Пасо, Тексас, е временният дом за над 2000 тийнейджърски деца, които са преминали само американско-мексиканската граница и сега очакват обединение със семейството си в САЩ. 

 

Констатациите от разследването на BBC включват твърдения за сексуално малтретиране, огнища на Covid и въшки, дете, чакащо часове за медицинска помощ, липса на чисти дрехи и гладни деца, на които се сервира необработено месо. 

 

 

BBC, Превод: Алекс Тодоров

 

Станете почитател на Класа