СЗО: Един от 10 души по света се е срещал с COVID-19

Един от 10 души по света се е срещал с COVID-19. Това показват данните на Световната здравна организация (СЗО). Рискът за голяма част от населението по света остава голям, предупреждават експертите.

COVID кризата, започнала преди 10 месеца, не показва признаци на затихване. Редица държави вече се борят с втората вълна. Сред най-засегнатите са Франция и Великобритания.

Париж затваря баровете си, забранява студентски партита и празнични събирания. Новите ограничения във френската столица ще важат за следващите две седмици.

В Испания общият брой новозаразени надмина 800 000. Мадрид наложи частични ограничения от миналия петък в мобилността, работното време и капацитета на заетост на помещенията в 10 общини, включително столицата, което засяга почти пет милиона души.

Антирекорд и в Русия - за ден бяха регистрирани близо 10 900 нови случая.

В следващите няколко дни Шотландия се очаква да реши дали да въведе по-строги мерки в борбата с разпространението на коронавирусната инфекция.

Ирландия отхвърли препоръките на главния си здравен инспектор за пълна карантина, като обеща в замяна да затегне действащите рестрикции.

Станете почитател на Класа