Учудващо! 81% от черните американци искат полицията да остане и да патрулира в техните общности

Въпреки протестите на Black Lives Matter, които бушуват в цялата страна и се насочват към обезличаване на полицейските управления или намаляване на бюджетите им, нова анкета на Галъп разкри, че черните граждани не подкрепят усилията за премахване на ченгетата от улиците.


Анкетата на Галъп, публикувана в сряда, се проведе през целия юли и включва над 36 000 възрастни в САЩ.


Огромните 81 процента от анкетираните чернокожи казаха, че искат полицията да прекарва същото време както досега в техните квартали, или да има още повече присъствие. Резултатите са сходни - 88 процента от белите американци, 83 процента от испаноговорящите и 72 процента от азиатските американци казват същото.


Над 50 процента от чернокожите граждани, които отговориха, че „често виждат полицията в своите квартали", заявиха, че не искат промяна в това.


Анкетата също показа, че много малко черни американци са уверени, че сблъсък с полицай ще мине добре. Само 18 процента са казали, че са много уверени, че подобна среща ще протече добре, докато 43 процента са казали, че не са уверени. Сред широката общественост 48 процента заявяват, че са много уверени, че среща с офицер ще протече добре, докато 37 процента са само донякъде уверени.


Резултатите показват общо възприятие за доверие към полицията, особено сред чернокожите американци, а много малко от проучването подкрепя усилията в градовете в САЩ или да намалят бюджетите на полицейските управления, или да ги премахнат напълно.


„По-голямата част от всички чернокожи американци, включително и тези, които не са твърде уверени в получаването на внимателно полицейско отношение, искат полицията да прекарва същото или повече време в техните общности", заключава Галъп.


Резултатите на Галъп убедително показват, че де-финансирането или разформироване на полицията не е отговорът, който повечето граждани, дори и черните американци, подкрепят,.

Станете почитател на Класа