3 тийнейджъра със зареден AK-47 „погрешка“ нахлуха в Мар-а-Лаго на Тръмп

Трио от 15-годишни момчета прескочи стената на курорта на американския президент Доналд Тръмп Мар-а-Лаго във Флорида, носейки зареден АК-47 в раницата, която са изхвърлили в отчаян опит да избегнат ареста, според полицията.


Тримата тийнейджъри бяха арестувани скоро след като прескочиха стените около курорта в петък, според говорителят на полицията в Палм Бийч Майкъл Огродник. Той каза, че момчетата са се опитали да изхвърлят раница, съдържаща полуавтоматичен автомат AK-47, зареден с 14-патрона в пълнителя. Той допълни, че заподозрените вероятно не са знаели къде се намират по това време.


„Честно казано, наистина не вярвам да са разбрали къде се намират по отношение на местоположението и близостта си до Мар-а-Лаго", каза Огродник, като внуши, че не са нахлули умишлено в клуба на президента, който е затворен за лятото. Говорителят отбеляза, че тийнейджърите са имали късмет, че Тръмп не е бил там, тъй като можеха да бъдат застреляни от агенти на тайните служби.


Тримата младежи първоначално са били видени в паркирана кола в ранните петъчни часове на около две мили северно от Мар-а-Лаго, съобщиха местните медии, позовавайки се на полицейски доклад. Те избягали, когато служител се опитал да ги спре в трафика и в крайна сметка се спешили и побягнали, изкачвайки стената, заобикаляща клубните площи.


Полицията е използвала хеликоптер и куче К-9, за да открие тийнейджърите, които не се опитали да влязат в нито една сграда на курорта. Те твърдят, че са намерили зареденото оръжие, но досега полицията няма никакви следи за собственика му.


Момчетата остават арестувани в затвор за непълнолетни, като всеки от тях е обвинен в престъпление с огнестрелно оръжие, взлом с огнестрелно оръжие и съпротива срещу арест без насилие. Държавната прокуратура все още не е решила дали те ще бъдат изправени пред обвиненията като възрастни.


Инцидентът не е първият опит за посегателство в курорта, наречен „Южен бял дом", където Тръмп често прекарва уикендите си. През януари агентите на Сикрет Сървис откриха огън по SUV, който се опита да пробие път през контролно-пропускателен пункт в клуба, което доведе до два ареста след кратка полицейска гонка. Само няколко седмици преди това тип от ирански произход, въоръжен с "няколко ножа", беше арестуван на моста извън курорта, а през 2019 г. двама китайски туристи бяха заловени да нарушават клубните граници.

Станете почитател на Класа