Кметът на LA нареди спиране на ток и вода в домовете, в които се провеждат „големи партита“

Кметът на LA, Ерик Гарсети предупреди, че жителите, домакини на големи домашни сбирки, могат да очакват водоснабдяването и електрозахранването им да бъдат прекъснати, в рязка ескалация на строгите мерки в града срещу Covid-19, на фона на редица скорошни големи домашни партита.


Гарсети заяви, че градският департамент по водите и енергетиката (DWP) ще прекрати обслужването на имоти, където има "възмутителни нарушения на местните здравни заповеди ", сочейки домакински партита на Холивудските хълмове и Калабасаса през последните седмици, които той каза, че те са в "грубо нарушение на закона".


„Въпреки че вече затворихме всички барове и нощни клубове, тези големи домашни партита по същество се превърнаха в нощни клубове", каза кметът, обещавайки да се отнася с жилищните домове по същия начин, както с предприятия, които следва да изпълняват здравните указания.


„Вие нарушавате закона. Точно както можем да затваряме баровете, нарушаващи законите за алкохола, ще затваряме местата, които са в престъпни нарушения на здравните заповеди".


Ако полицията в Лос Анджелис потвърди, че нарушенията са станали след „повтарящи се оплаквания", органите на реда ще се свържат с DWP, за да прекратят обслужването на въпросния дом, каза Гарсети, като отбеляза, че окръжните здравни инспектори и други градски служители също ще следят за забранени събирания. Попитан за законността на действието от местен репортер, кметът настоя, че то е „вкоренено в закона и се е консултирал с градските адвокати."


„Всъщност имаме право да спрем захранването или водата още след първо нарушение, но обичаме да обучаваме, а не да налагаме", обясни Гарсети. „Няма да действаме леко. И ще действаме. "


Съгласно настоящата наредба за коронавируса в града, „е забранено всяко голямо събиране, което заплашва или пречи на общественото здраве, безопасност или благополучие". Това се санкционира с растящи глоби за повторни нарушения от страна на домакините и гостите, както и административни наказания.


Решението идва след редица бушуващи домашни партита из града, в едно от които са участвали около 200 души и което завърши с трагедия, като бяха разстреляни трима души, а една жена почина от нараняванията си. Партито беше в имението на неидентифициран спортист от НФЛ в близост до Бевърли Хилс, а по-късно полицията заяви, че стрелбата е свързана с банди.


В Лос Анджелис има повече от 195 800 коронавирусни инфекции и около 4800 смъртни случаи, според данни, събрани от университета Джон Хопкинс, което съставлява голяма част от 528 000 потвърдени случая в Калифорния и почти половината от 9 700 смъртни случая.

Станете почитател на Класа