Бил Гейтс прогнозира "бедствие по-лошо от коронавируса"

Основателят на Microsoft Бил Гейтс прогнозира голяма екологична криза. През следващите десетилетия, каза той, ще има значителни климатични промени.

„Само за няколко десетилетия същото описание ще отговаря на друга глобална криза: изменението на климата. Колкото и страшна да беше тази пандемия, изменението на климата може да бъде още по-лошо ”, пише основателят на Microsoft в своя блог .

Както отбелязва Гейтс, смъртността от инфекция е била средно 14 души на 100 хиляди души. Така през следващите 40 години смъртността от повишаващи се температури на Земята ще бъде същата и до 2100 г. тази цифра ще бъде пет пъти по-висока.

Милиардерът призова за борба срещу изменението на климата сега. Според него, за да се избегне катастрофа, е необходимо значително да се намали количеството на емисиите на парникови газове в атмосферата.

Гейтс отбеляза, че е необходимо да се включат наука и иновации, за да се контролира нивото на емисиите в атмосферата. Той също така подчерта, че човечеството няма време и е необходимо да действаме днес.

„Някои правителства и частни инвеститори предоставят средства и политики, които ще ни помогнат да постигнем нулеви емисии, но трябва още повече да се присъединят към нас. И трябва да действаме със същото чувство на неотложност, както при COVID-19 “, завърши Гейтс.

По-рано беше съобщено, че гледната точка е станала популярна в света, според която обикновената световна икономика по време на огнището на коронавируса ще има благоприятен ефект върху околната среда.

 

Превод: Поглед.инфо

Станете почитател на Класа