Мечтаният печеливш билет: Доналд Тръмп и Кание Уест

Кание Уест казва, че ще се кандидатира за президент на САЩ. Реалните му шансове са около нула, но знаете ли каква работа би могъл да поеме? Вицепрезидент на преизбрания Тръмп. Само си представете какъв спектакъл би направил.


Ако вярвате в проучвания на общественото мнение, то президентът Доналд Тръмп се отправя, вероятно ритайки и крещейки, през изходната врата на Белия дом през ноември.


Кампанията му отчаяно се нуждае от силен старт, от гръм. Той е озлобен от препъващото си представяне с пандемията на Covid-19 и е пронизан от последващото й въздействие върху икономиката. Протестите след смъртта на Джордж Флойд също не помогнаха.


И, ето една идея - той би могъл да изхвърли безличния робот Майк Пенс от старта си за ноември и вместо това да вземе рапъра Кание Уест.


Защо не? Тръмп не е никак срамежлив да уволнява хора и може би ще накара Пенс да понесе кутията за пандемията на администрацията.


Но, Тръмп и Уест? Това просто не звучи невероятно.


Но има ли нещо по-невероятно от водещ на телевизионното предаване Стажантът, който печели номинацията за Републиканската партия и след това надлежно е избран за 45-ти президент на Съединените щати?


Кание Уест е богат и известен точно като Тръмп, но, по-важното, Кание Уест е черен. И Кание Уест е млад.


Изглежда доста сигурно, че Джо Байдън ще постави цветна жена в билета си, като сенатор Камала Харис е считана от мнозина като най-вероятния избор.


А всъщност кой ще стане вицепрезидент този път е много по-важно от всякога. И ето защо: Доналд Тръмп вече е на 74 години, а Джо Байдън ще отпразнува 78-ия си рожден ден няколко седмици след изборите, което би го превърнало в дядото на всички президенти, ако бъде избран.


Възрастните мъже, това е тъжен факт от живота, често умират на работа. Който е вицепрезидент, може да бъде само на един сърдечен пулс от президентството. Буквално.


Кание Уест е на 43. Камала Харис е на 55. Чернокож мъж срещу чернокожа жена.


И изглежда, че Уест е меко казано сериозен и всъщност ще кандидатства този път под знамето на Партията на Рождения ден „защото, когато печелим, е рожден ден на всички". Той също успя да опрости и без това лозунга „Да, можем" на кампанията на Барак Обама. Уест е просто „ДА".


Той има за цел да сложи край на полицейската жестокост, да върне страха от и любовта към Бог в училищата и да назначи Илон Мъск за ръководител на космическата програма. Платформата му е срещу абортите и той казва, че бъдеща ваксина срещу Covid-19 ще носи „белега на звяра". И пандемията също била „заради Бога. Трябва да спрем да правим неща, които правят Бога луд. "


„Те искат да поставят чипове вътре в нас, те искат да правят всякакви неща, за не можем да преминем небесните порти."


Не е точно научно. Но Тръмп и Уест биха били най-добрите. Те така или иначе се разбират. Уест похвали Тръмп в миналото и дори носеше една от червените му шапки „Направете Америка велика отново", когато се срещнаха в Овалния кабинет.


Самият Тръмп заяви във вторник, че Уест ще трябва да счита кандидатурата си през 2020 г. като „пробен период" за изборите през 2024 г. и посочи, че всъщност вече е изпуснал крайния срок за някои щати.


Президентството на Тръмп може да се сбъдне кошмара за мнозина либерално настроени хора и живата мечта на неговите привърженици. Но за неутралния наблюдател - малцина могат да твърдят обратното - това е почти четиригодишен спектакъл. И този спектакъл може да е на път да приключи.


А трябва да се помни, скоро ще излезе десетият студиен албум на Kanye West „God Country".


Представете си колко „забавно" може да бъде президентството на Тръмп и Уест!

Станете почитател на Класа