Вермонт ще декриминализира проституцията

Законодателите от Върмонт обмислят законопроект, който да легализира проституцията в щата, докато консерваторите остават твърдо против тази идея, която все повече се появява в мейнстрийма на медиите в САЩ.


Предложението за легализиране на сексуалната работа се предлага от четирима депутати от женски пол и понастоящем се очаква в съдебната комисия на Камарата. Селен Колбърн, съавтор на законопроекта и член на Прогресивната партия, заяви, че декриминализирането на сексуалния труд ще подобри здравето и безопасността на проститутките, че проститутките трябва да чувстват, че имат „защитата на полицията, ако се нуждаят от нея". Другите автори на законопроекта са Диана Волноски, Максин Град и Емили Корнхайзер.


В момента Невада е единствената юрисдикция в Съединените щати, която допуска някои видове проституция. В седем окръга в щата има активни бардаци.


Налице е все по-голям натиск от леви либерали и все повече либерално настроени консерватори да се узакони сексуалната работа в повече юрисдикции. Кандидатът за президент Берни Сандърс, който е сенатор от Вермонт, заяви миналото лято, че е готов да декриминализира проституцията.


Либертарианската партия също подкрепи декриминализираната сексуална работа, но кандидатът им за 2016 г. Гари Джонсън получи по-малко от четири процента от вота на изборите, така че идеите на партията не са точно масови.
Някои твърдят, че декриминализирането на проституцията ще увеличи търсенето на сексуални работници, което ще увеличи трафика на хора, точка, изложена в доклада на Харвардския отдел за международното развитие.


Социалните консерватори обаче са твърдо против идеята за легализиране на сексуалната работа, обвинявайки „лобито на сводниците", че се стремят да увеличат печалбите си от секс търговията, а не да се грижат за нечия безопасност или благополучие.

Станете почитател на Класа