Хизбулла със заплахи към САЩ

Иранската ракетна атака срещу две бази в Ирак, в които са разположени американски войници, е само началото на отмъщението за убийството на иранския топ генерал Касем Солеймани, каза днес лидерът на ливанската екстремистка групировка "Хизбулла", цитиран от Асошиейтед прес.

Хасан Насрала посочи, че иранската ракетна атака е била само един "шамар" за САЩ, такъв, който изпраща послание, предава БТА.

Ограничените ирански удари, нанесени в началото на тази седмица, не предизвикаха жертви и очевидно са само демонстрация на сила, отбелязва АП.

Според лидера на "Хизбула", който е тясно свързан с Иран, тези удари са били само "първа стъпка по дълъг път", който ще доведе до изтеглянето на американските сили от региона.

"Американците трябва да премахнат базите си, войниците и офицерите си, и да ги отведат от нашия регион. . . Ние говорим за начало на нова фаза, за нова битка, за нова ера в региона", каза Насрала в 90-минутна реч, предавана по ливанската телевизия, по случай навършването на една седмица от убийството на Солеймани от американски дрон в Багдад.

Станете почитател на Класа