Революция или спецоперация

„По-лошо от враждата с англосаксонците, може да бъде само едно – дружбата с тях“


(известният руски геополитик Алексей Едрихин в началото на XX век)

 

КНИГА НА БЪЛГАРСКИ ОТ НИКОЛАЙ СТАРИКОВ:


„1917. Не революция, а спецоперация”

 

Интервю:


00:00:00 – Что произошло в феврале 1917 г.
00:15:15 – Гражданскую войну начали белые
00:17:00 – Февраль 1917 г. был организован нашими «союзниками»
00:22:45 – Об убийстве Распутина
00:24:11 – Для чего расстреляли царскую семью
00:27:34 – Революция или спецоперация?

 

Без Февруарския масонски преврат, нямаше да го има и Октомврийскя (в статия на Сталин, посветена на 1-та годишнина на Октомври (1918), един от разделите се наричал „За Октомврийския преврат“), просто, защото октомврийските революционери не са били в Русия – Ленин в Цюрих, Сталин в заточение, другарят Артьом в Австралия, Троцки в САЩ…

Вижте, Русия участва в най жестоката война на човечеството до този момент – отровни газове, картечници, танкове, артилерия, милиони жертви… А вътре в Русия няма глад. Ситуацията е напрегната, но руската икономика се справя. Сложности се появяват в Германия, Франция, има ги навсякъде, война е.

И изведнъж виждаме странни събития – група забравили своя дълг войници отначало убиват командира на полка, след това, за да избегнат смъртното наказание за убийство на офицер, подстрекават бунтове в запасни полкове в Петроград и те започват да се разпространяват по цялата войска.

 

 

Императорът е извън столицата, в Ставката. И 23 февруари (8-ми март нов стил) се появява демонстрация в защита на жените. Издигат се лозунги за хляб без да гладуват, лозунги за мир по време на война… Както и сега на Майдана лозунгите са изключително хубави. Ако 2014 в Киев някой бе излязъл с лозунг „Да живее гражданската война, кръвопролитията и убийствата на полицаи!“, никой не би тръгнал под него.

Правителството в Петроград бездейства и безпорядките нарастват, личи организаторска ръка, провокационни стрелби по войниците (също 2014 в Киев), плюс информационна кампания по очерняне на императорското семейство (срещу Янукович 2014 в Киев).

 

Резултат с изображение за „„1917. Не революция, а спецоперация”“"

 

Война е, все едно 1941, когато немците са при Смоленск, в Москва да се вдигат демонстрации с искане за хляб и мир. Какво значи мир – да се предадем на Хитлер? Какво трябва да се прави с подобни демонстрации – незабавно да се пресекат! Какво е мир в 1917 – да се предадем на Кайзера! Същият, който след предателския Брестския мир превзема Белорусия, Украйна и прибалтийските губернии.

 

Николай II праща телеграма до правителството да потуши безпорядките. Как се прави –извежда се войска на улиците и се открива стрелба по протестите, недопустими по време на война. Излизат 18 годишни войничета от запасните полкове, които никога не са били на фронта. Те не са били готови изобщо да стрелят, а още по-малко в съотечествениците си. И тук унтерофицерът Кирпичников подтиквайки войниците към бунт, лично убива командира на полка. Осъзнавайки какво са натворили, почват да търсят съюзници от другите полкове и вече започва масово неподчинение, подтикнато от това убийство.

 

И вместо присъда за убиеца Кирпичников, той е награден от Временното правителство! Впрочем 1919 той се явява при белогварейския генерал Кутепов, показва изрезка от вестник и с гордост казва:

 

– Не ме ли познахте?
– Не.
Тикайки напред изрезката казва:
– Аз съм Кирпичников!
– Ааа, Вие сте онзи унтерофицер, който убил своя командир?
– Да, да, да!
– Да се разстреля!

 

Да се върнем на киевския Майдан. Гражданска война в Донбас би била невъзможна без държавен преврат. Хората, намиращи се в определен информационен поток са ослепени от него. Те излязоха да свалят кървавия Янукович, след който трябваше да настъпи щастие. Не разбират, че там играят външни сили.

 

Така и в 1917 държавният преврат в Русия удря по нейната боеспособност. Как би трябвало да реагира здравомислещият съюзник Франция или Англия на събитията в Петроград – да заявят, че руската власт е наш съюзник и има пълното право да внесе порядък и заедно с нас в единен строй да се борим против тевтонските агресори. Вместо това, Антантата незабавно признала Временното правителство. След което то предлага да се проведат избори, по време на война! Това не е глупава идея, а предателство! Никъде, в нито една страна не е имало избори по време на война, нито в Англия, нито във Франция, нито Германия.

 

Да си представим пак 1941 – немците са под Смоленск, а Сталин го отстраняват от власт и първото, което правят са всеобщи свободни избори. Как би свършило това – както в началото на века, с поражение на нашата армия.

 

И всичките последващи стъпки на Временното правителство са абсолютно предателски.

 

На клетвата измениха


1. Бъдещите министри на Временнотот правителство,
2. Обкръжението на царя,
3. Висшият Генералитет, които после ще станат герои и икони на Белото движение.

 

С еднакво уважение се отнасям както към пълкоеодците на Червената армия, така и към пълководците на Бялата армия. Всеки от тях се е борил за своята Русия. Та нали загиналият в Гражданската война генерал Корнилов, той арестува царското семейство, той награди убиеца на командира си Кирпичников. Генерал Алексеев заставя царя да се отрече, а после събира доброволческа армия срещу червените.

 

Не монархисти и социалисти се бореха в Гражданската война, а 2 вида социалисти – радикални и не-радикални.

Нито една Бяла армия не е вдигала лозунг за възстановяването на царя.

Защо ли? Защото съюзниците не им даваха. За това писа Троцки – „Ако бяха вдигнали лозунг за възстановяване на царя, ние не бихме издържали и месец“.

Политиката на белите се определяше от този, който даваше финансирането, а то бе с прекъсвания, не директно. Помощ не е имало, за всичко са продавали. Антантата погуби Колчак. Тя застави Деникин да настъпи към Москва и да претърпи поражение. Антантата заставяше белите да правят това, което според здравия разум във военното дело не би трябвало. Вместо да се концентрират в едно направление, те бяха разпръсвани в разни страни. Четем – кой ги съветвал така – чуждестранните съветници.

 

Извод – февруарският преврат 1917 бе организиран от разузнаванията на нашите съюзници Британия и Франция с цел унищожаване на Русия и недопускане на наша съвместна победа над Германия. Русия е трябвало да бъде унищожена преди победата над Германия, иначе е трябвало да изпълнят договореностите си за предаването й на Босфора и Дарданелите. А този процес биваше блокиран от Британия в продължение на много векове.

 

Проблемът започнал обаче не в 1917, а в 1907, когато Николай II подписва договор с Англия за зони на влияние в Афганистан, Персия и Тибет. От този момент започва потъването на Русия в хаос. Те ни отдалечиха от Германия. Последва убийството на Херцог Фердинанд, което е крайно подозрително. Сложна многоходовка с цел да се сблъскат Русия и Германия във война. За нея е трябвало да се планират цяла мрежа събития. Вече БиБиСи официално обяви, че последният смъртоносен куршум в челото на Распутин е от английският агент Освалд Райнер. Семейството на Николай II е разстреляно от не руски, не православни хора, а чужденци.

 

А как се стигна до там? Преди това Англия отказа да приеме Николай II, въпреки, че е бил братовчед на Британския крал. Майката на Николай II и майката на британския монарх са сестри – датски принцеси.

 

Както казва известният руски геополитик Алексей Едрихин в началото на XX век: „По-лошо от враждата с англосаксонците, може да бъде само едно – дружбата с тях“

 

Когато немците докарват пломбирания вагон с Ленин и сподвижниците му в Петроград, Русия е във война с Германия. И какво трябваше да стане – да ги арестуват още на гарата. Обаче Временното правителство ги посреща с хляб и сол! Кой може да е контролирал това – този, който е контролирал Временното правителство, този, който го призна веднага след февруарския преврат – съюзникът Англия.

 

От там е и Заповед №1 за разпускане на армията и Декларацията за правата на войника от Керенски. Какви права – войникът само трябва да изпълнява заповедите на командира! Идиотизмът не е имал предел:

Разрешават политическата агитация в армията.

Забранява се на офицерите да носят оръжие, когато не са на фронта.

Отказ за отдаване на чест.

Изборни комитети, т.е. с гласуване решавате дали да ходите в атака или не.

Отказ от принуждаване.

„Войникът също е гражданин“

Целият свят приключи воюването 1918, а ние няколко години по-късно, помежду си. Под красиви думи за свобода, равенство и братство, свобода на агитацията, , завърши с милиони загинали в Гражданската война.

 

Кой финансира партията на кадетите, партията на октябристите – крупният капитал. А на него къде са му капиталите, финансовите интереси – в Лондон.

Днес тероризмът е инструмент за създаване на хаос, неувереност, промяна политиката на дадена държава.

 

В Сирия сами ли се събраха всичките тези терористически групировки, сами отнякъде намерили пари, сами се снабдили с танкове, артилерия? Накой им ги е доставил, дал пари, обучили прикривал дипломатически. Същото е било и в началото на 20-ти век.

Въпрос, нима е само Англия, не са били масоните?
Банка на Англия се създава 1694 година, това е първият частен емисионен център. Кога са създадени масонските организации – веднага след това, началото на 18-ти век.

Англия ли създаде масонските отганизации, които провеждат политика в интерес на Лондон, или
Масонските организации създали Лондон, в качеството на държава, чиито интереси провеждали те.
Очевидно първото.

 

Значителна част от правителството на Керенски са били масони. Впрочем той единствен открито пише в мемоарите си „Аз бях масон“.

 

 

Олег Костадинов, Яндекс

 

Станете почитател на Класа