Жертвите на милиардера Епщайн настояват да остане в затвора

Две предполагаеми жертви на американския милиардер Джефри Епщайн, арестуван за секс трафик на непълнолетни, свидетелстваха на съдебно заседание на федералния съд в Ню Йорк и призоваха районния съдия Ричард Бърман да задържи обвиняемия под стража в очакване на процеса.


"Това е публично дело и е страшно човек да го остави да ходи по улиците", казва една от жените - Къртни Уайлд. Тя заяви, че е насилвана от Епщайн на 14-годишна възраст. „Джефри Епщайн сексуално ме насилваше, когато бях на 14 години", каза тя и помоли съдия Берман да не го освобождава, „заради безопасността на други момичета".


Друга жена, Ани Фармър, свидетелства, че е била на 16 години, когато „е имала нещастието" да се срещне с инвеститора в Ню Йорк. Тя осъди "неподходящото му поведение ", но отказа да даде повече подробности. Фармър също изрази подкрепа за искането на прокурорите за отказ на гаранция. Заместник-федералният прокурор Алекс Росмилър заяви, че през последната седмица са се появили десетки нови "жертви и свидетели" по случая.


Ответникът, който не се призна за виновен, поиска да му бъде позволено да живее под домашен арест и въоръжена охрана в имението си в Манхатън. Понастоящем той е затворен в Метрополитен център и може да получи до 45 години затвор, ако бъде осъден. Очаква се съдията да обяви в четвъртък на съдебно заседание своето решение за евентуално предоставяне на гаранция.
Адвокатите на защитата заявиха, че неговият клиент е имал безупречно досие откакто се е признал за виновен преди повече от десетилетие по държавно обвинение за проституция във Флорида и се е съгласил да се регистрира като сексуален престъпник. Според тях той е готов да плати гаранция до 100 милиона долара.


По време на претърсването на неговия дом следователите открили в касата много пари и диаманти, както и паспорт, издаден от чужда държава и на друго име.


Миналата седмица прокуратурата заяви, че през миналата година Епщайн е заплашил потенциални свидетели в очевидно усилие да им повлияе.


66-годишният Епщайн е бил арестуван на 6 юли, повече от 10 години след като предишното разследване доведе до споразумение. Сега той е задържан в Ню Йорк, обвинен е в трафик на хора с цел сексуална експлоатация между 2002 и 2005 г. Прокуратурата твърди, че полицията е иззела като доказателства снимки на голи деца в дома на мултимилионера.


Както е посочено в обвинителния акт, Епщайн е канил момичета между 13 и 16 години под предлог, че ще му правят масаж, на които плащал от 200 до 300 долара и сексуално ги насилвал. Полицията смята, че общият брой на жертвите е 38, но според "Маями Хералд" цифрата е около 80. Милиардерът е имал няколко служители и сътрудници, които намирали кандидатите, някои от които в последствие са започнали да набират бъдещи жертви.

Станете почитател на Класа