Американски туристи умират в Доминиканската република и никой не може да разкрие защо

Вече за малко повече от година има шест американски туристи, които мистериозно са починали по време на почивката си в Доминиканската република. Във вторник бе съобщено за още една жертва, намерена без жизнени показатели в хотел в град Педро де Макорис на плажа. Според Fox News нейните симптоми, както и обстоятелствата на смъртта, са били изненадващо сходни с тези на други два смъртоносни случая, регистрирани на същото място пет дни по-късно.


Миранда Шауп-Вернер, 41-годишна от щат Пенсилвания, е намерена мъртва на 25 май в си в луксозния Bahia Principe Hotels & Resorts, където пристигнала със съпруга си. Според медиите жената внезапно припаднала, след като си взела питие от минибара. Нито съпругът й, нито медицинският персонал на обекта успели да я съживят.


Пет дни след този трагичен инцидент, служител на съседен хотел Grand Bahia Principe La Romana (собственост на същия бизнесмен) намерил телата на двойка от Мериленд. Любопитното е, че двамата са се записали в хотела на същата дата, когато Шауп-Вернер е починала и планирали да напуснат на 30 май. В този ден, разтревожени, че гостите не са върнали ключовете си, членовете на персонала решили да проверят стаята, където са намерили телата на двойката.


Според докладите на Националния институт за съдебни науки и Централната дирекция на наказателните разследвания на Доминиканската република, Шауп-Уорнър е претърпял инфаркт, а съпругът на починалата е потвърдил, че „е имала сърдечни заболявания". От друга страна, добавят медиите, аутопсиите установяват, че тримата американци имат белодробен оток, което предполага, че очевидната причина за смъртта е дихателна недостатъчност.


"Това надхвърля обикновеното съвпадение. Другите двама туристи починаха пет дни по-късно и беше установено, че причината за тяхната смърт е същата", заяви пред репортери Джей Макдоналд, роднина на Шауп-Вернер. "Нещо се случва и искаме да знаем какво е това", оплака се той. Макдоналд добави, че " властите са направили много повърхностна [проверка], за да определят причината за смъртта" на жената, и потвърди, че семейството на жертвата "иска да знае защо".


От своя страна хотелските власти заявиха в изявление, че "тези събития са изолирани случаи и няма признаци за връзка между тези два нещастни инцидента." "Потвърждаваме твърдия си ангажимент за тясно сътрудничество с властите, очаквайки бързо решаване на техните действия", се казва в друга бележка от институцията, в която се посочва, че няма да има друго изявление по въпроса, докато разследването не приключи.


Последните и трагични събития се добавят към друга поредица от загадъчни смъртни случаи през миналата година на американски туристи в туристическите комплекси на Карибския остров.


Интересното е че и в тези случаи отново се появява алкохол от минибара.

 

Докато разследването продължава мудно, въпросите валят ловинообразно.

Станете почитател на Класа