Wall Street приключи на червено заради сътресенията в глобалната икономика

Щатските индекси приключиха петъчната сесия на червена територия на фона на новите понижения в цената на петрола, които събудиха нови опасения около забавянето на глобалната икономика, съобщава CNBC.

Една от основните теми във фокуса на инвеститорите беше новината, че производствената инфлация в Китай се е забавила през октомври за четвърти пореден месец заради по-слабото местно търсене и производствена активност. 

 

Wall Street приключи на червено заради сътресенията в глобалната икономика

 

Китайската автомобилна асоциация обяви, че продажбите на коли са се понижили с 11,7 на сто, като в същото време потребителските цени се повишават със същия темп през предходния месец, както и през септември.

Тези данни са естествен резултат от продължаващата търговска война и размяната на мита между Вашингтон и Пекин, засягащи стоки за стотици милиарди долари.

Коментарите на търговския съветник в Белия дом Питър Наваро съживиха оптимизма на инвеститорите за евентуална сделка между САЩ и Китай, като надеждите сега са насочени към предстоящата среща на страните от Г-20, на която ще разговарят американският президент Доналд Тръмп и китайският лидер Си Дзинпин.

Пазарите продължават да следят и политиката на Федералния резерв, който приключи в четвъртък своята двудневна среща, на която реши да запази политиката на затягане на паричната политика и постепенното повишаване на лихвените проценти.

Анализаторите очакват следващото такова повишение да стане факт през декември.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отметна 201,92 пункта, или 0,77%, от стойността си, като завърши деня на ниво от 25 989,30 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се понижи с 0,92 на сто до 2781,01 пункта.

 

1asssdfввв

 

Технологичният показател Nasdaq Composite отчете спад от 1,65%, или 123,98 пункта, до 7406,90 пункта, като акциите на Facebook, Amazon, Netflix и Alphabet се търгуваха с понижения.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижи до 3,186%, докато тази по 30-годишните облигации отчете спад до 3,386 на сто.

При валутните пазари индексът на долара, който измерва стойността на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, прибави 0,17% към стойността си, достигайки ниво от 96,89 пункта.

Еврото поевтиня спрямо долара с 0,25% до 1,1334 долара, докато британската лира отметна 0,67% от стойността си, като се търгуваше при 1,2971 долара за лира.

На петролните пазари фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate поевтиняха с 48 цента, достигайки ниво от 59,26 долара за барел. Това е десети пореден ден с понижения за бенчмарка, както и най-ниската цена от близо 9 месеца насам.

В същото време сортът Брент се раздели с още 39 цента от стойността си, като се търгуваше за 70,26 долара за барел.

Цената на златото достигна най-ниското си ниво от месец насам. Ценният метал поевтиня със 16,5 на сто до 1208,6 долара за тройунция на фона на стабилизиращия се долар след решението на Фед.

Станете почитател на Класа