Тайните на Висшите Светове

Информация за възникването на планетата Земя, като продължение на темата за ВселенитеМатериалът е засегната в книгата “Тайните на Висшите светове”, чиято корица виждате.

ТАЙНИТЕ НА ВИСШИТЕ СВЕТОВЕ

За първи път, на границата между 20 и 21-ви век, Висшият Разум дава на човечеството, най-новата информация за устройството на Висшите светове, които се управляват от Бога и от Дявола, за Законите, според които те съществуват, за ролята на цивилизациите в развитието на нашата планета, за принципите на тяхното зараждане и изчезване, за експеримента на Висшите Същности със Земята и особеностите на бъдещото ѝ развитие.

 

 

Всеки може да направи за себе си множество необикновени открития за личния живот на Бога и Дявола, да разбере разликата между отрицателното и положителното усъвършенстване, да научи за особеностите в развитието на хората за следващата шеста раса, за ролята на скъпоценните камъни и благородните метали в живота на човека, както и за причините на тяхното използване. Така той ще се запознае с медицинската и материалната Система на Естеството (Космоса). Ще узнае как се развиват душите в Системата на Дявола. Тази книга ще застави читателя да погледне на живота си и живота на заобикалящите го хора с нови очи.

”Истината съществува независимо от това, признава ли се тя или не от хората.”

Тази книга открива нови знания за произхода на човека и на Земята, за целите на създаването и съществуването им. Читателят ще научи причините за зараждането и смяната на цивилизациите от съвършено неизвестна за човека визия, както и ще открие за себе си много тайни за самата Земя и за тези експерименти, които са се извършвали на нея и се извършват от Висшите Създатели.

Читателят ще се озадачи от информацията за новата „ златна раса ”, която идва след нашата пета раса. Той ще узнае защо е дадена старостта на хората и защо през шестата раса ще изчезне детството при децата, което вече се и наблюдава.

И най-главното, ще го поразят откровенията на Бога и на Дявола, които разказват за това, как са устроени световете, в които Те живеят. И още повече – Бог и Дявол разказват някои подробности от своето минало.

Какво знае човек за личния живот на Бога и на Дявола, за това по какви пътища са вървяли Те в Своето развитие и по какъв начин Им се е удало да достигнат толкова високо положение. За първи път Бог и Дявол откриват на посланиците, тайната за своето лично съществуване. На тях, на посланиците на Бога, които са настоящите Автори на книгите, чиито текстове са диктувани в продължение на 30 години, бе дадено правото да разговарят със Самия Творец и със Самия Княз на Тъмнината. И именно Те – Бога и Дявола в своите диалози разкриват за хората Истината за Творението на Всичко във Всичкото. Всяко Тяхно Слово е откриване на завесата за някаква нова тайна неизвестна за човечеството.

Информацията е получена въз основа на контактите с Висшите Светове. Затова и книгата е дадена във формата на диалози, както са се провеждали сеансите. Това позволява да се обяснят в разбираема форма, за съвременното ниво на развитие на човека, тези сложни за осъзнаване истини, на основата на които е построен нашия живот и на чиято база съществува Мирозданието.

Четете за тези поразителни и удивителни изменения, които вече са в ход, и които очакват човечеството в това ново и прекрасно за нас бъдеще. Изучавайте книгите ни за контактите с Висшия Разум, емблема на които е станала осемлъчевата звезда, символ на Висшето Космическо Съдружество „СЪЮЗ ”.

Непознатата Земя 
Нова информация за Земята

Съществуването на Земята като небесно тяло не е от Вечността, а се появява в Космическото пространство в определен момент, след като за Висшата Космическа Йерархия е възникнала необходимост от създаването на такъв мощен космически обект, каквато е нашата планета.

Тя е била създадена за нуждите на Висшата Божествена Йерархия заедно със слънчевата система, но вече от друга Йерархия, намираща се на по-ниско ниво от Нея и занимаваща се непосредствено с планетарни разработки.

Новите знания, които за старата, отживяла вече своето време психология на човека изглеждат невероятни и несмислени, се дават вече не за отмиращата пета цивилизация, а за зараждащата се нова шеста раса. Затова тези, които успеят да прекрачат през своите стари представи и понятия за света, ще направят крачка напред в своето развитие дори в настоящия си живот, а за останалите ще бъдат нужни нови въплъщения и нови програми за развитие.

Ето какво разказва Бог по този повод, отговаряйки на следващия наш въпрос.

– Защо е възникнала необходимостта за Вас, от създаването в Космоса на нашата планета? Поради недостиг на енергии за Висшестоящите Космически Системи, или от нуждата за разширяване на Вашата Божествена Йерархия ?

– Нуждата от създаването на Земята беше Указание за Нас, дадено Ни Свише, където всичко е напълно различно. Земята се явява като детайл от един голям механизъм, без който детайл този механизъм не би могъл да действа. Когато се появи нуждата от такъв детайл в хода на еволюцията в общия организъм на Естеството (Космоса), Ние го създаваме.
При това, Земята се създаваше съвместно между Нашата Божествена Система и друга Високоразвита Материална Система, която възпроизведе по Мой план цялата физиология на планетата, цялата природа, животинския свят и самия човек, като материални форми-обвивки, а Моята духовна Система създаде за тях „фините” механизми, привеждащи грубите форми в действие тоест, създаде за тях душите и всичките им „фини” структури, необходими на различните етапи за развитието им. В хода на създаването и за по нататъшното функциониране, Материалната Система пое изцяло да изгради физиологията на планетата и всичко, което бе създадено на нея по свой образец, а Моята Духовна Система пое „фината” основа на душата ѝ, и я поведе по нейния духовен път на развитие.
Човекът е привикнал да се отнася към планетата като към нещо неодухотворено, мъртво, неспособно на самостоятелни действия. Подобна гледна точка го е отделила от природата и от Космоса, обособявайки го в нещо самостоятелно, в единственото живо и здравомислещо същество – най-главното според него в цялата Вселена. Затова сега, стоящото на закостенелите стари догми човешко същество, му е трудно да приеме новото, да се ориентира в общата структура на Мирозданието и правилно да определи своето място в нея. Какво неизвестно за нас ни разказа Бог за нашата планета?

Ние Му зададохме поредният въпрос.

– Може ли да се приемат измененията ставащи на Земята, за еволюционни клонове на нейното развитие?

– Земята е жив организъм, отговори Той, такъв какъвто е и вашият човешки организъм, изграден от същите химически вещества, както и вашите материални тела. И затова, подобно на всичко живо Тя не стои на едно място и не остава непроменена, а с течение на времето се изменя. Постоянно се променя ландшафта, материците, растителността, климата и живия свят. Ако тя в началото е била покрита с вода, то след това се е появил един континент, който след време се е разпаднал на няколко континента, разместени в различни посоки. И всичко е ставало не произволно, не от само себе си, а в съответствие на програмата за развитието на Земята. По същия начин и при човека, с възрастта се изменя външният му вид отново не произволно, а съгласно програмата за развитие на материалната обвивка. Това се случва идентично при развитието на всичко живо.

– Ако Земята се изменя по програма, тогава кой е съставил за нея тази програма? – отново се обръщаме към Бога.

– Съществува специална Високоразвита Система – величествено ни отговаря Той. В неговата интонация винаги се усеща достойнството и величието на Разума. – Тази Система се занимава със строежа на планетите. Тя разполага с изчислители – програмисти от висш порядък, които съставят програмите за планетите в съответствие с тяхното ниво на развитие. Всяка планета трябва да има индивидуална програма. Системата разработва вида на ландшафта и как той да съответства на този или онзи етап в развитие на Земята, кодира последователността при формирането на растителния и другите светове, обвързва всичко това с тази енергетика, която те трябва да произвеждат. Ландшафтът се създава не само за красота, но основно за производство на определени видове енергия и за общия енергообмен в природата. Няма на Земята нищо такова, което да се развива само по себе си и само за себе си. Всичко е подчинено на общата схема за производство на енергии и тяхната взаимовръзка.

По нататък нашият разговор продължи във формата на въпроси и отговори. Ние питаме, а Бог ни отговаря.

– Ако природният свят способства за производството на енергия, то с каква цел на Земята съществуват пустините?

– Пустинята, това е най-енергетичното място на Земята, а мощната енергия убива всичко живо и затова там растителният свят е оскъден. Чрез пустините става концентрация на енергията. Това са акумулаторите на планетата. Същото може да се каже и за горещите страни, те също са много енергетични.

– Как става стиковането на програмите за развитието на Земята, на растителния, на животинския свят и на хората?

– Първоначално се пресмятат индивидуалните програми за развитие на всеки един от световете с всичките им съставни частни подпрограми, а след това отделните подпрограми се съединяват в една обща програма за Земята. Всичко се извършва на основата на точни изчисления. Някой пресмята програмата на общата система, друг програмата на обществото, а някой на континентите, и всичко това се извършва във взаимовръзка със самата Земя, с нейните потребности от енергията на хората. Определят се точно нуждите на континентите според пребиваващите там животни, птици, растения и къде те да бъдат повече, къде по-малко, къде те изобщо да отсъстват и къде каква енергия да произведат. Определя се къде да се пусне вода, къде да се остави пясък, къде да се установи пек, къде студ и за какъв срок. Определят се времевите рамки. И всичко това се създава в реалността, на основата на точни разчети, които се обвързват помежду си с енергетиката, химическите, физическите и биологични процеси, а така също с процесите от съпътстващите „фини” светове.

Човек е свързан и с природата и с всички природни светове на планетата, и с градовете и даже с определени точки на Земята. На нея има точки, в които става взаимовръзка на общите енергии идващи от хората и от всичко останало. Връзката на човешките енергии с тези точки е обезателна, тъй като чрез тях се предава енергия от хората към самата планета и обратно. Във връзка с това се пресмята къде и какви да бъдат градовете, селата и всичко останало. И всичко това се взаимообвързва чрез общата програма на Земята, която в сравнение с частната програма на човека е грандиозна и всеобемаща.

– Следователно земният ландшафт не е произволен?

– Всичките картини на ландшафта се развиват съгласно течението на времето в точно съответствие със заложената програма на планетата и имат строго конкретни цели. Ландшафтът на всеки земен участък е проектиран по такъв начин, че да създава определени емоции и преживявания в човека, тъй като всяка работа на чувствата способства за произвеждането на определени енергии от човека, съответствуващи на даденият земен участък. Освен това, самото изграждане на всяко растение, животно и други на дадения участък се създават специално така, че да произвеждат конкретно за даденото място на планетата нужната енергия. Затова едното се свързва с другото, и всичко се намира в тясно преплитане на най-различни процеси. Програмата на Земята обхваща по продължителност много дълъг период от време.

– Извършва ли се някога корекция на програмата?

– Да, корекция обезателно се осъществява. Ние следим за Земята постоянно. С появата на човечеството на планетата, Ние се намесваме в програмата на този етап на развитие през две хиляди години, основно в края на периода, както в настоящия момент. Но ако се говори по-точно, то не се намесваме в самата програма, а само в конкретни ситуации, такива като войните например. Що се отнася до самата Земя, промяната на ландшафта става в съответствие със зададената програма за развитие на физическата и обвивка.

– Защо е нужно Земята и всичките други планети от слънчевата система да се движат? Те биха могли да останат неподвижни в пространството? И това би било по-просто при изготвянето на системата.

– Като всеки жив организъм, Ние поставихме за цел те да се движат, тъй като това способства за по-доброто протичане на много физически процеси, а така също благоприятства за постоянното обновяване, но не вътрешно, а в общото направление на развитието.

– Каква е основната космическа задача на Земята?

– Няма такава задача. Има цел. Тя се заключава в преработката на енергия и самоусъвършенстването на планетата като живо същество. Всичко трябва да еволюира, а не да стои на едно място.

– Усъвършенстването на планетата аналогично ли е с това на човека?

– Да, всеки е задължен да се повдига по-нагоре, отколкото е. Но формата на усъвършенстване зависи от това Ниво на развитие, на което се намира душата.

– Наработва ли Земята духовна енергия ?

– Разбира се.

– По какъв начин?

– С помощта на мисловната си дейност от планетарен характер. За да наработи човек духовна енергия съществуват религията, някои видове изкуства, определени жизнени ситуации тоест, има няколко способа. Земята има свои способи за производство на духовна енергия чрез някои процеси, които и позволяват едновременно да развива собствени „фини” структури.

– Духовният вид енергия, най-високият ли е, който може да произведе планетата?

– Да. За планетата това е Абсолюта, впрочем както и за човека. Тоест, планетата така е конструирана на духовно ниво, че не може да отдава по-високочестотни енергии. Това е както да допуснем, при автомобила. Ако той конструктивно е разчетен така, че да може да се движи със скорост до 120 км./час, за да получите по-голяма скорост, трябва да се промени конструкцията на автомобила. Така и тук. Планетарното устройство на Земята е разчетено за честотата на духовната енергия като най-висока.

– Какво влияние оказва Земята върху човека?

– Човек се намира под влиянието на нейната хипноза.

– Чували сме, че Земята способства за деградацията на човека съсредоточавайки вниманието му върху благата ?

– В това се състои и нейната хипноза. Човек трябва да отделя повече внимание не на материалните блага, а на своята душа, за нейното усъвършенстване. Земята съсредоточава може би твърде много вниманието на човека върху себе си, върху красотата на своите ландшафти, макар че човек е длъжен да се научи да обича всичко живо, което съществува и зад пределите на Земята.

– Основно той отхвърля всичко чуждоземно или го възприема със страх, и в това също има част от хипнозата. Земята е само етап от развитието на човека, а всеки следващ етап винаги е по-интересен от предишния, затова човек е длъжен твърдо да знае, че Земята далеч не е най-доброто, което може да има душата за своето развитие. Обаче, това не трябва да го обърне към противоположното тоест, неуважение към това, в което той обитава. Човек, винаги е нужно да се отнася с необходимото уважение и почитание към света в който той живее.

Раждането на планетата

Интересен е процесът на зараждането на материалната планета. Учените имат своя трактовка на този факт, но какво би ни казал по тази въпрос Създателят. И ние го запитахме.

– Как се е появило физическото тяло на планетата?

– Материалната обвивка се е образувала в резултат на взрива на определена маса, съдържаща в себе си необходимите начални компоненти, служещи като строителен материал за физическите структури. Тялото се развива по програма, заложена в генния код на планетата. Мощната енергия на взрива е този пусков момент, който като, че счупва пломбата на катинара и включва в действие програмата. По нататък всички компоненти съдържащи се в изходящата маса се включват в реакция, която започва да изгражда последователните връзки на планираните материални структури. Всичко се изгражда по програмата, която се разгръща от времето .
– В една от човешките хипотези се говори, че слънцето постепенно ражда всичките планети от своята система?

– Това е неправилно предположение. Хората имат много погрешни теории.

– А „фините” обвивки на Земята изведнаж ли са се появили?

– Да, защитната обвивка е от момента на зараждането на планетата, останалите са се развивали в хода на еволюцията, по-точно, „фините” обвивки са съществували, но са оставали незапълнени и е било нужно време, за да се разработят от планетата.

– Програмата за развитие включва ли и развитието на „фините” тела?

Всяко тяло има своя отделна програма, която се записва на съответната обвивка тоест, на астралната обвивка се записва програмата за развитието на астралното тяло, на менталната обвивка на менталното тяло, и така нататък. Но всички заедно се съединяват в една обща програма за развитие, която се намира в обвивката най-близо до душата. Планетите също имат различни нива на развитие, и затова броят на обвивките им е различен. Естествено, колкото по-стара е планетата, толкова повече обвивки тя има.

– Всичките програми се съставят от едни програмисти или от различни ?

При планетарните програмисти съществува специализация, и всеки слой програмисти работи със свой тип енергии и отговаря за своето Ниво. Така например, програмите за астралната обвивка се правят от програмисти от едно Ниво, програмите за менталната обвивка, от програмисти от по-високо Ниво, а за духовната, от още по-високо Ниво.

– По какъв начин става вселяването на душата на планетата във физическото тяло?

– Този процес е сложен, както и самите конструкции. Обикновено, за вселяването на душата се използуват вспомагателни прибори. С този процес се занимават няколко съответстващи на задачата специалисти и Определителят, който ще ръководи планетата занапред. Вселяването на душата на планетата е еднотипно с вселяването на душата в тялото на човека, защото те имат почти еднаква физиология.

– Душата на човека се изпраща на Земята, свързвайки това изпращане с нуждите на самата Земя. Но по каква необходимост се изпраща душата на планета във физическо тяло ? Откъде възниква такава нужда?

– Нуждата възниква от много по-големия Обем, в който съществува тялото на Естеството (Космоса).

– Това също ли е нужда от някакъв вид енергетика*?

– Да.

– Какви сложности има при вселяването на душата на планета в материален обект?

– Всеки има своите сложности.

– Определителят на планетата следи за правилното формиране на материалното тяло на планетата или всичко е оставено на автоматично регулиране?

– Следи, разбира се. И не е един, а няколко специалиста занимаващи се с този вид работа. Планетата обема в себе си множество различни процеси, затова всеки е длъжен да контролира съответният профил.

– Случва ли се да не се формира правилно по някакви причини физическото тяло на планета и да се прекрати нейното създаване?
– Да, това може да се случи.

– Съществува ли някаква разлика между вселяването на души в много големи тела и в тела с много по-малки размери?

– Не, особена разлика тука няма, както например, при сравняването на много слабите с много пълните хора. Разликата е само в програмите им за развитие.

 

Следва продължение

 

Станете почитател на Класа