САЩ показаха готовност да признаят Крим като руски

Съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джон Болтън възложи цветя на Червения площад в Москва на паметника на града-герой Керч. По този начин съветникът почете паметта на жертвите на масовото убийство на ученици и педагози в Керч, съобщава посолството на САЩ в Русия в своя Twitter.

 

https://i2.offnews.bg/events/2015/03/18/477097/1426662968_2_800x*.jpg

 

"Джон Болтън положи цветя в памет на жертвите на ужасната трагедия, която се случи миналата седмица в Керченския Политехническия колеж" – се казва в съобщението.

На снимката под съобщението може да се види, че заедно с съветника на президента на САЩ Болтън паметта на жителите на Русия, загинали в Керч, почете и посланика на САЩ в РФ Джон Хънтсман.

По-рано, по време на срещата на министъра на отбраната на САЩ Джеймс Матис с ръководителя на руското ведомство Сергей Шойгу, американецът изрази съболезнования по повод на трагедията в Керч. В Украйна и двата жеста видяха признаването на руското статукво на Крим. По-рано съветникът на Тръмп Болтън заяви, че "той не е дошъл при Путин с мир".

Ще напомним, Крим се съедини отново с Русия след референдума от 2014 г., когато за тази стъпка гласуваха повече от 98% от избирателите.

Превод: М.Желязкова

Станете почитател на Класа