Започна се! В най-модерният завод в света, роботите ще изграждат роботи

Швейцарският гигант по индустриална автоматизация ABB, обяви тази седмица, че ще инвестира 150 милиона долара в изграждането на най-модерната, автоматизирана и гъвкаво роботизирана централа в света.

 

Авангардният завод, където роботи ще изграждат роботи, ще се издигне в Шанхай (Китай) и е планирано да започне да функционира в края на 2020 г. В него ще бъдат комбинирани цифрови технологии, авангардна роботика и изкуствен интелект.

 

"Концепцията зад това предприятие е същата, която даваме на клиентите си всеки ден: инвестирайте в решения за автоматизация, които осигуряват гъвкавост, за да растете във всяка посока на пазара", заявиха представителите на ABB.

 

Компанията посочва, че гъвкавостта в завода ще бъде постигната чрез комбиниране на силните страни на хората и роботите, като хората ще наблюдават и диагностицират цифровото "здраве" и работата на роботите.

 

Китай в момента е най-големият роботизиран пазар в света. През 2017 г. един от всеки три продадени робота отиваше в азиатския гигант, където бяха придобити 138 000 единици.

Станете почитател на Класа