САЩ прехвърлиха в Европа рекордна партида боеприпаси

Военновъздушните сили на САЩ прехвърлиха в базата Ramstein в Германия най-голямата партида боеприпаси след бомбардировките на Югославия, които са предназначени да осигурят "бъдещите операции на театъра на военните действия" в рамките на европейската инициатива за сдържане, съобщава европейското командване на ВВС на САЩ.

 

 

"86-а ескадрила за осигуряване на боеприпаси на американските военновъздушни сили, разположена на авиобазата Ramstein в Германия, получи най-голямата партида боеприпаси в най-новата история. През октомври в Ramstein са доставени около 100 контейнера с различни боеприпаси", се казва в съобщението на американските ВВС.

Според началника на бойното осигуряване на 86-та ескадрила капитан-сержант Дейвид Хед, доставки от такъв мащаб не са осъществявани от края на 20 век.

"Това е най-голямата по рода си партида от времето на операция "Съюзна сила", която се състоя през 1999 г.", каза той, имайки предвид 78-дневната кампания в Югославия.

"Амунициите, които получихме, ще бъдат използвани в бъдещи операции на театъра на военните действия и за разширяване присъствието на Европейското командване на САЩ", каза Хед.

Превод: М.Желязкова

Станете почитател на Класа