Путин за американския герб: "Вашият орел е изял всички маслини, само стрелите ли са останали?"

Когато започна срещата си с Болтън, Владимир Путин се пошегува за герба на САЩ, който показва, орел, държейки маслинов клон в един нокът и няколко стрели в другия.

 

"Имам въпрос, дали орелът ви вече е изял всичките маслини, само стрели ли са останали?", Подиграва руският президент.

 

Болтън спомена, че орелът държи маслиновата клонка с десния нокът, което показва неговите приоритети. Въпреки това той добави, че не е донесъл маслините в Москва. "Това е, което мислех", пошегува се Путин, който подчерта, че въпреки различията "важно е да се намерят места за контакт".

 

Руският лидер също напомни на Болтън за националното мото на САЩ, озаглавено "E Pluribus Unum", което на латински означава " от многото, едно".

 

В допълнение, Путин предложи да се срещне с американския си колега в кулоарите на събитията, които ще се проведат на 11 ноември в Париж, за да отбележат стогодишнината от края на Втората световна война. Болтън увери, че Доналд Тръмп ще бъде "възхитен" да се проведе тази среща.

 

В понеделник руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза, че посещението на Джон Болтън ще даде тласък на стабилизирането на отношенията между двете страни. По думите му дори малки стъпки ще облагодетелстват взаимоотношенията и ще помогнат за възстановяване на доверието между тях.

Станете почитател на Класа