Гледането на порнография е опасно, колкото пушенето и води до сексуално насилие

Комитетът за жените и равноправието на парламента на Великобритания, публикува доклад, в който се посочва, че порнографията може да предизвика сексуално насилие, представлява сериозна заплаха за обществото и трябва да бъде третирана по същия начин като здравословните проблеми, като например консумацията на емфие.

 

Нейните членове се позовават на доклад, наречен "Сексуалният тормоз на жените и момичетата на обществени места", както и няколко други проучвания, като твърдят, че "мъжете, които консумират порнография, са по-склонни да поддържат сексистки нагласи и да са сексуално агресивни към жените."

 

В този контекст е посочено, че „научните изследвания на порнография, сексуално насилие, злоупотреба и секстинг (изпращане на лично сексуално съдържание) в интимните отношения сред младите хора, показват, че има връзка между потреблението на порнография, сексистките нагласи и сексуално агресивното поведение, което включва насилие".

 

Документът установява паралелизъм между заплахата за обществото, изразяваща се в употребата на тютюн и порнографията, и заявява, че трябва да бъдат разработени кампании за обществено здравеопазване, за да "намалят и предотвратят вредата".

 

В този контекст те смятат, че трябва "спешно да се предприемат мерки срещу сексуалния тормоз, който вече е вкоренен в британската култура". Сред необходимите действия, които Комитетът съветва да се предприемат, се споменава не само развитието на специални програми за превенция на насилието, но също така и мерки, като забрана за гледане на порнография в автобусите.

Станете почитател на Класа