Около 30 ранени при срутване на ескалатор преди среща в Шампионската лига

Потъването на ескалатор е причинило около 30 ранени в Римското метро. Много от тях са руски фенове, пристигнали в италианската столица, за да присъстват на футболния мач между ЦСКА Москва и АС Рома, съобщава в. "Месаджеро".

 

Всички ранени са били третирани на място от парамедици и най-малко трима от тях са били приети в болница Умберто I. Двама руски граждани са били оперирани, съобщава руското посолство в Рим в туит.

 

Дипломатически източници отричат, някой от феновете да е изгубил крак, както се внушава италианският вестник, нито някои от ранените да са изложени на риск от ампутация.

 

Въпреки това, данните от руското посолство в Италия показват, че има 30 постадали: седем души в тежко състояние, пет в умерено тежко състояние и 18 други с леки наранявания, според ТАСС.

 

Инцидентът се случи на станция Repubblica около 19:45 часа (местно време), по време на "момент на максимална агломерация". "Чухме шум, сякаш нещо бе паднало", каза един от очевидците за италианския вестник. "Нямаше време да се спасим", добави той.

 

Метростанцията, в която се случи инцидентът, се намира на линия А, по пътя към Олимпийския стадион, където тази вечер AS Roma бе домакин на ЦСКА Москва в мач от Шампионската лига.

 

Сега станцията Repubblica е затворена поради продължаващо разследване.

Станете почитател на Класа