Откриха взривно устройство в пощенската кутия на къщата на Джордж Сорос в САЩ

В понеделник, е било намерено взривно устройство в пощенската кутия на къщата на американския магнат Джордж Сорос, в град Бедфорд (окръг Уестчестър щата Ню Йорк), съобщава The New York Times.

 

Федерални и държавни органи са пристигнали на мястото на инцидента, след като местната полиция получила обаждане за подозрителен пакет в 15:45 часа (местно време).

 

"Служител на резиденцията е отворил пакета и открил вътре това, което изглежда е взривно устройство", каза полицията в изявление. "Служителят поставил пакета в горска зона и се обадил на Бедфордската полиция", добави той.

 

За да се обезвреди взривът, на място дойде група от сапьори, които извършиха контролирана детонация на устройството. Вестникът не разкри дали инвеститорът е бил в дома си, когато е открит подозрителният пакет.

 

Джордж Сорос е унгарско-американски магнат, инвеститор, писател и филантроп от еврейски произход. Мразен от едни и възхваляван от други, Сорос е известен като един от най-успешните хора в света, но и като "човекът, който съсипа Банк ъф Ингланд" през 1992 г. Неговото богатство се оценява на повече от 25 милиарда долара.

Станете почитател на Класа