Висш мениджър на Uber подаде оставка след обвинения в сексуален тормоз

Камерън Поетсшер, ръководител на корпоративното развитие на Uber Technologies Inc., подаде оставка, след като бе обвинен в сексуален тормоз, съобщи The Wall Street Journal.

 

Компанията нае външна юридическа фирма, за да разследва оплакванията на някои служители срещу Поетсшер. След разследването стана ясно, че висшият служител, на 48 години, многократно е отправял коментари със сексуален характер към колегите си жени и е имал връзка от този вид с една от тях, с което е нарушил политиката на компанията, се съобщава от медиите.

 

Говорител на компанията, цитиран от уебсайта CNET, потвърди оставката на Поетсшер, без да коментира причината. "Благодарим на Кам за четири и половина години работа в Юбер", каза той.

 

Нелсън Чай ще поеме отговорностите на Поетсшер като нов главен финансов директор на компанията, докато се търси заместник.

Подалият оставка беше главен преговарящ на компанията и доверен съветник на изпълнителния директор, Дара Хосровати, като отговаряше и за надзора на най-важните споразумения на Uber.

Станете почитател на Класа