Путин и Ал Сиси с "тест драйв" на руската кола „Аурус“ на пистата за F1 в Сочи

Руският президент Владимир Путин, седна зад волана на кола руско производство от проекта „Кортеж", за да покаже на египетския си колега Абдел Фатах Сиси, пистата за Формула 1 в град Сочи.

 

След приключване на разговорите си, двамата лидери отидоха на пистата в Сочи (Южна Русия), която наскоро е бе сцена на Гран при на Русия за F1, с новата лимузина „Аурус Сенат" на президента Путин. Автомобилът направи премиера по време на церемонията на президента през май.

 

На пистата руският министър на търговията Денис Мантуров показа на Путин и Ал Сиси два други модела Аурус: седанът „Сенат" и миниванът "Арсенал". И двата са част от кортежа на руския президент.

 

В този контекст руският лидер предложи на египетския си колега да проведат тест драйв на Аурус. Ал Сиси подкрепи идеята на Путин и те обиколиха пистата с руския президент на волана и египетския му колега като втори пилот.

 

Ал Сиси не е първият чуждестранен лидер, който се запознава с марката Aurus. Путин показа руските автомобили на престолонаследника на короната на Абу Даби, Мохамед бин Зайед ал Нахян, през юни тази година.

Станете почитател на Класа