Въоръжени грабители се възползват от опустошението след урагана Майкъл

Флоридската полиция се опитва да се справи с въоръжените лица, които ограбват домове, предприятия и превозни средства, пострадали от последствията на урагана Майкъл.

 

Социалните мрежи показват видеоклипове на грабежи, а властите извършват по 10 ареста всяка нощ, след като ураганът удари района миналата седмица. "Повечето от нашите служители са загубили домовете си, но са работили на смени от 16 до 18 часа без сън, а сега са изправени и пред въоръжени хора", каза за CBS Джими Станфорд, служител на Службата на Шерифа в Бей Каунти.

 

В някои райони на окръга имаше дори знаци, направени със спрей, в които се казва, "мародерите ще бъдат застреляни" и "вие крадете, ние убиваме", според The Guardian.

 

Ураганът Майкъл опустоши южното крайбрежие на САЩ, причинявайки десетки смъртни случаи и причинявайки загуба на домовете на хиляди хора. Според Ройтерс най-малко 48 000 жители на Флорида са кандидатствали за помощ от бедствието пред Федералната агенция за управление при извънредни ситуации. От жертвите на урагана 23 са загинали в този щат, а 10 в Джорджия, Вирджиния и Северна Каролина.

 

Освен проблема с грабителите, властите все още не са успели напълно да възстановят електрозахранването в засегнатите райони. В окръг Бей, около 54% са останали без ток, докато в окръг Калхун тази цифра е 98%.

Станете почитател на Класа