Зетят на Тръмп избягвал данъците от години

Джаред Кушнер, главен съветник и зет на американския президент Доналд Тръмп, изглежда не е плащал никакъв федерален данък върху доходите. Това се потвърждава от доклад на "Ню Йорк Таймс" въз основа на поверителни финансови документи.

 

Кушнер, съпругът на Иванка Тръмп, дъщеря на американския президент, е похарчил милиарди долари за закупуване на недвижима собственост през последните десетилетия, а инвестициите му в акции са нараснали безмерно. Нетната му собственост е нараснала петкратно, достигайки 324 милиона долара, се казва в публикацията.

 

Според финансовите документи, Кушнер и неговата компания за недвижими имоти свеждат до минимум плащането на данъци върху доходите, симулирайки, че бизнесът е генерирал милионни загуби година след година. Те обаче съществуват само на хартия, тъй като недвижимите имоти в действителност не са губели пари.

 

Както бе обяснено, нищо в докладите не предполага, че съветникът е нарушил закона, защото ниският контрол над неговата компания е резултат от "обща маневра", която позволява намаляване на данъците чрез използване на данъчно предимство, известно като амортизация. Това позволява на инвеститорите да приспадат от приходите, подлежащи на облагане, част от стойността на своите имоти.

Станете почитател на Класа