Америка ще се самоубие

Основателят и ръководител на гиганта на електронната търговия Alibaba Group китайският предприемач Джак Ма нарече «неразумни» опитите на САЩ да започнат студена война срещу Пекин с цел да неутрализират подема на най-голямата икономика в Азия, съобщава South China Morning Post.

Както заяви бизнесменът чрез видеовръзка по време на конференцията в Куала Лумпур, от търговската война най-много от всички ще пострадат самите САЩ.

Обръщайки се към събралите се в залата крупни предприемачи и дипломати. Ми отбеляза, че не вижда логика в митническата политика на Америка, която се провежда насила с надеждата да се съкрати търговският дефицит с Поднебесната.

Според Джак Ма, икономиката на САЩ процъфтява само в резултат на търговията с Китай.

Ма подчерта, че той запазва оптимизъм относно китайско-американските търговски отношения.

«Ако вие, бидейки бизнесмен, не сте настроен оптимистично, не си струва да се опитвате да сте бизнесмен», заяви китайският предприемач.

Съоснователят на Alibaba Group и вицепрезидент на компанията Джозеф Цай беше по-рязък към САЩ.

Той счита, че обявената от американците търговска война се е превърнала в «студена или геополитическа война».

 

 

«В момента САЩ демонстрират реакция на някакви свои неоправдани опасения, все едно подемът на Китай може да представлява заплаха за националната сигурност и благополучието на американския народ. Това е абсолютно погрешна логика, защото икономиките на двете страни са твърде тясно свързани помежду си.

Не е логично да започват война срещу Китай, мислейки, че могат да действат с нас, както и с Русия, изолирайки икономиката и създавайки проблеми за нея. Ние сме толкова интегрирани с другите страни, че ще започнат проблеми по целия свят.

Всички ще почувстват негативното въздействие», увери Джозеф Цай.

 

Станете почитател на Класа