Нова форма на световна война

От 1994 до 2017 г. в САЩ преминава неспирна социална поляризация. През 1994 г. обществото е по-центристко и стабилно, а през 2017 г. центристите стават нищожно малцинство.

Защо се случва така?

Всички хомогенни, развити страни на Запада отдавна са решили проблема със здравеопазването и постепенното увеличаване на сексуалната свобода. В Испания „възрастта на съгласие” става равна на 14 години – тоест, отношенията между 50 и 14-годишен човек не са престъпление, ако се случват доброволно.

 

 

Общата свобода на поведение диктува нови наказателни норми, но това няма как да се размине.

А САЩ е империя, в която се поддържа мита за вливането на расите и етносите чрез разцвета на техните идентификация и езици – шизофренията на глобалния хуманизъм тук е обхванала по-голямата част от либералите. Бихте ли искали вашите съседи да са друга раса и да говорят не на руски език? За подобен въпрос в Щатите веднага ще ви заклеймят като расист с неформална забрана за поява пред всяка уважаваща себе си медия. Така изглежда на повърхността на „толерантността”

А всъщност:

Белите не искат никакво ОБЩО здравеопазване, не желаят да плащат за ези, които те не смятат за „свои” – черните, латиносите, мюсюлманите. В резултат на това, в САЩ се намират най-обърканата и корумпираната система за здравеопазване и най-високите цени на лекарствата по света.

Белите не искат никакво смекчаване на сексуалните забрани, защото това би означавало смесване на расите и етносите. В резултат на това плътността на населението в затворите на глава от населението в САЩ е най-високата на света – масово затварят хората за грам трева или за „педофилия”. За пример – един 19-годишен в Калифорни е осъден на 10 години затвор за това, че е правил секс със своята 16-годишна приятелка, с която се е срещал две години, и официално е определен за „педофил”.

В различните щати законите са хаос. В едни е разрешено да пушиш, а в други те затварят за това. Как бихте се почувствали, ако в Москва ви позволят да запалите, а във Воронеж ви затворят за това.

До какво води тази поляризация?

Вътре в САЩ започва отделянето на пролиберални и проконсервативни анклави. Калифорния, Ню Йорк и щата Масачузетс са либерални гнезда на глобалистите, където вече няма бяло мнозинство и демократите (под командата на Уол Стрийт) лесно манипулират мнението на студентите и на свежите мигранти. В тези щати се увеличава тенденцията за прием на нелегални мигранти и повишаването на данъците за тяхната издръжка. За последните 20 години Калифорния от най-богатия щат се е превърнала в един от най-бедните – всяка година там се заселват стотици хиляди нови мигранти и се изнасят десетки хиляди семейства от заможната (бяла) класа.

Тексас, Ализона, Канзас и другите щати изпитват могъщо възраждане на Ку-Клукс-Клан. Според официалните данни в организацията между 2014 и 2017 г. са влезли повече хора, отколкото за последните 40 години-.

Мнозина аналитици предупреждават за опасностите на провеждащата се поляризация, но никой няма да каже в прав текст, че политиката на империалистичния мултикултурализъм (САЩ, Китай , Русия, Канада, Англия, Австралия) претърпява дълбоко поражение. Сливането на нациите чрез развитието им и разцвета не се случва – случва се именно противоположното, когато малцинствата, които получават пари и преимущества заради това, че са малцинства, засилват своята сегрегация от мнозинството.

Казано по-прост начин, аки разрешавате „национални окръзи, то рано или късно те ще възстанат против вашата общност – вие сами сте поощрили тяхната отделност, разрешили сте им да са различни (ако давате привилегии на ветераните, то всеки ще иска подобно звание – на първо място, а н второ място тази прослойка веднага ще се засили и превърне в каста. Това се случва в момента със всички малцинства в САЩ.

Черните не искат да се сливат с белите, макар това да се внушава упорито от глобалистите. Гейовете не искат равенство, а искат отделни закони за себе си. Феминистките-сексистки излизат на протест под лозунга „вярвайте на жертвите на сексуално насилие” – на практика отменяйки презумпцията за невинност.

Поляризацията е достигнала толкова далеч, че Хилари Клинтън през окотмври 2018 г. заяви, че „ние не можем да сме цивилизовани с тези, които унищожават нашите ценности” – това на практика е призив към насилие, изхождащ от бивш центристки политик.

Обществото трябва да се движи напред – прогресът ни дава нови възможности, повече пари и услуги, за да организираме по-добре живота си, но самата идея на империята на този етап от историята, търпи съкрушителен крах, когато различните съставни я разделят на части.

САЩ са обречени на гражданско противостоене и разделяне на страните, което заплашва да стане „световна гражданска война” – нова е едновременно нова наднационална и вътрешнонационална форма на противодействие. Днес Тръмп и консерваторите се подкрепят от Русия, Израел, Италия и всички десни сили в Европа.

На другата страна са глобалистите като Клинтън плюс съвременния европейски естаблишмънт – този елит напомня на дворяните, на които когато през XIX век им казват за първи път, че времето им приключва, са страшно възмутени. Именно тези две страни, фактически презирайки националните граници, се формират като съюзници – Русия така или иначе помага на Тръмп, не са се наговаряли, просто са част от една общност на интереси. И напротив – Тръмп, като личност „прави всичко, което може за руснаците”.

Тази общност на консерваторите засега няма формално наднационално обединение, както такава има глобалната общност на либералите, но такъв неминуемо ще се формира в близко време - особено когато САЩ започнат да се разпадат.

А сценариите на този разпад са два.

По щати. Калифорния се отделя заедно с другите щати и започва игра на дележ на армия, дългове и игра на признаване на легитимност, което е по-малко вероятния. По градове – движението „Окупирай” заема няколко градове и устройва перманентен Майдан за нелегална защита на демократите (много вероятно).

Майданизацията може да бъде узаконена чрез искане за неизползване на сила и да започне лавинообразно разделяне между градовете и провинцията, каквото вече бавно се случва. Майданообразните градове ще открият границите за бежанци и на първо време неминуемо ще се превърнат в сметища като Детройт без полиция. Този процес тече в момента и в САЩ, и в Европа. И когато големите огнища на Майдан в САЩ станат с мнозинство си населявани от чуждестранни елементи, хомогенните зони лесно ще проведат реформи по здравеопазването и наказателното право, които няма да се разпространяват над майданните участъци.

Честно казано – не знам колко бързо ще се случи това. Може би утре, а може би ще почакаме още няколко години.

 

Превод: В.Сергеев

Станете почитател на Класа