Ники Хейли: "Амбициозна като Луцифер"

Бившият стратег на Белия дом Стив Баннън критикува решението на Ники Хейли да се оттегли като посланик на САЩ в ООН. Той го нарече "подозрително" и "ужасно", защото подкопава усилията на администрацията на президента Доналд Тръмп да събере подкрепа преди парламентарните избори през ноември.

 

В интервю за "Блумбърг", Баннън каза, че времето, в което Хейли е избрала да обяви оставката си "не можеше да бъде по-лошо"; То изненада висши служители на Белия дом и отклони вниманието от въпроси като назначаването на Брет Кавануг за съдия във Върховния съд на САЩ, казва той.

 

Бившият стратег признава Хейли като "много талантлива" и посочва, че е "невероятно амбициозна от политическа гледна точка, амбициозна като Луцифер".

 

Последното изявление привлече вниманието на някои потребители на социалните мрежи, които поискаха обяснение дали коментарът на Бенън е комплимент или обида към дипломатката.

 

Ники Хейли обяви оставката си като посланик на Съединените щати в ООН на 9 октомври, предизвиквайки спекулации, че може да подготвя за кандидатурата си за президент. Тя обаче заяви, че за момента не знае какво ще направи след оттеглянето си, но потвърди, че ще подкрепи Тръмп като кандидат за президент през 2020 г.

Станете почитател на Класа