Администраторът на НАСА погрешно показа исторически космически кораб, направен от Лего

Джим Бриденстайн, администратор на НАСА, записа видео на Червения площад по време на посещението си в Москва и го публикува в понеделник в своя Twitter. Той изненадва своите последователи с кадри, предназначени да бъдат пример за сътрудничеството между САЩ и Русия в космическите изследвания, като мисията Аполо-Союз 1975 г. Проблемът, обаче бе, че първото куплиране между космически кораби на двете сили, така нареченото "ръкостискане в Космоса", е показано в реконструирана с помощта на Лего версия.

 

Грешката веднага бе забелязана от космическия редактор на портала "Арс Техника" Ерик Бергер. В отговора си Бриденстайн сякаш приема критиката с хумор и приписва избора си на снимка на кораб от Лего на "намаления бюджет".

 

Въпреки че бюджетът на НАСА от 18400 милиона със сигурност е достатъчен, за да си купи няколко стари снимки, финансирането на агенцията е намаляло в сравнение с получавано миналия век, по времето на космическата надпревара между двете велики сили.

 

"Нашите страни не са в една линия във всичко и нашите интереси понякога са разнопосочни, но ние винаги сме били в състояние да си сътрудничим в космоса, а това е важно за САЩ и това е важно за Русия", каза той като написа, че възнамерява да се срещне с директора на руската космическа корпорация Роскосмос Дмитрий Рогозин.

Станете почитател на Класа