"Facebook, Amazon и Google не са нищо повече от технологичен картел"

Анализаторът Макс Кайзер говори за такива технологични гиганти като Google и Apple и за държавните субсидии, които те получават. Според Макс "тези хора съществуват с държавна помощ, благодарение на която могат да живеят в гарантирано богатство".

 

Синдикатите съществуват, за да защитят заплатите на работниците, припомня Кийзер. "Хората трябва да вземат решение. Или подкрепят синдикатите и централните банки, които осигуряват постоянна подкрепа за Google и на главния му изпълнителен директор Ерик Шмид, или да се откажат и двете, трябва да избират" настоява той.

 

Според Макс, "Ерик Шмид, Google, Apple или Джеф Безос живеят в света на близалките". "Нямат представа от икономика, но обичат безплатните пари", заключава той.

 

Що се отнася до изпълнителни директори на големите технологични компании като Facebook, Amazon, Google или Apple, Стейси вярва, че те са "част от този картел на хората, които могат да се отъркат до лицата, отговорни за разпределението на държавните бюджети."

 

"Това не е нищо повече от технологичен картел и не по-малко токсичен от енергийния картел на ОПЕК", казва Макс Кайзер.

 

Също така, той припомня неотдавнашната полемика, произтичаща от новината, че Google е договаряла споразумения с китайското правителство. Очевидно е, че "една група от гиганти на Интернет тайно работи по търсачка за Китай, елиминирайки правата на човека, демокрацията, мирните протести и религията".

 

В този смисъл, Кайзер подчерта, че "това, което Google и Китай искат да направят с всички нас, е да ни използват като бебета в епруветка от тестова лаборатория и да мамят цялото население. Те се отнасят с нас, сякаш сме тяхната собственост, което е непоносима липса на уважение към всяка една от думите на Конституцията, чиста измяна", подчертава той. А самите американски компании, които се хвалят с либералните си ценности, в крайна сметка "работят с Китай за насърчаване на авторитарните му политики".

 

Макс каза още: "Знаем, че правителството следи американците в реално време чрез всички електронни съобщения, това е факт."

Станете почитател на Класа