Пекин отговаря на Съединените щати

Пекин отговори на неотдавнашните изявления на вицепрезидента на САЩ Майк Пенс, който се нахвърли срещу външната и вътрешната му политика. От китайското външно министерство заявиха „Пенс клевети Китай и изразяваме своето твърдо отхвърляне на това, което не е нищо повече от декларации, основаващи се на слухове, на объркване на доброто и злото и създаване на нещо от нищо. "

"Абсурдно е, че САЩ заклеймяват редовния обмен и сътрудничество с Китай, под претекст, че Китай се намесва във вътрешните работи и изборите в САЩ", каза говорителят на министерство Хуа Чунйинг. "Международната общност вече добре знае кой съзнателно нарушава суверенитета на другите, намесва във вътрешните работи на другите и подкопава интересите на другите", добави той.

Говорителят подчерта, че в своята политика Китай винаги се ръководи от принципа за ненамеса във вътрешните работи на други страни и каза, че Пекин "няма интерес се меси във вътрешните работи и изборите в САЩ". "Всяка злонамерена клевета срещу Китай е безполезна", добави той.

В допълнение към обвиненията за намеса на Китай в изборния процес на САЩ, Пенс обвини Пекин в "координирана кампания, за подкопаване на подкрепата за Тръмп, милитаризация на Южнокитайско море и хищнически икономически практики".

Станете почитател на Класа