Джак Ма за конфликта между Китай и САЩ: "Когато търговията спира, понякога започва войната"

Основателят на компанията за електронна търговия Alibaba, Джак Ма, вярва, че напрежението между двете най-големи икономики на планетата, Китай и САЩ, може да доведе до евентуален военен конфликт. Той също така предупреждава, че търговската война между двете страни "ще навреди на целия свят", според това, което заяви в рамките на обществения форум на Световната търговска организация (СТО), проведен в Женева (Швейцария), съобщава Newsweek.

 

"Когато търговията спира, понякога започва войната, така че търговията е начинът да се спрат войните", каза Ма в речта си. Той добави също, че "търговията, а не оръжието, е начинът за изграждане на доверие ".

 

Китайският бизнесмен смята, че Пекин и Вашингтон трябва да "работят заедно, за да разрешат това предизвикателство, да създадат повече работни места, да излекуват бедността, както и да използват технологиите за решаване на проблемите с болестите и околната среда, вместо тази война".


Според него подобен конфликт ще унищожи "не само търговията между Китай и Съединените щати, но и много други страни и малки предприятия". Ма отново предположи, че търговската конфронтация може да продължи две десетилетия.

 

Ма призна, че продължаващият спор между Китай и неговия най-голям търговски партньор оказва негативно влияние и върху неговата компания Alibaba.

Станете почитател на Класа