Путин: Сергей Скрипал е просто предател и мерзавец

Москва и за в бъдеще ще отговаря сдържано на антируските санкции и по начин, който да не вреди на страната, заяви държавният глава

"Някои информационни източници ни представят господин Скрипал едва ли не като правозащитник", заяви президентът на РФ Владимир Путин по време на пленарното заседание на форума "Руска енергийна седмица", отговаряйки на въпрос за антируските санкции и делото за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. "А той е просто шпионин и предател на Родината. Той е просто мерзавец и това е всичко", категоричен бе държавният глава, цитиран от ТАСС.

В хода на форума президентът потвърди, че Москва ще работи със САЩ и сегашния президент Доналд Тръмп.

"Друг президент САЩ нямат, други Съединени щати също не съществуват. САЩ са най-голямата световна държава и лидер в много отношения", отбеляза Путин.

Държавният глава нарече Америка "наш естествен партньор в редица дейности, включително международната сигурност, въпросите за неразпространение на оръжията за масово поразяване, борбата с тероризма, с измененията на климата".

При това Путин отбеляза, че би му се искало "мракобесието" отвъд океана по повод мнимото вмешателство на Русия да бъде прекратено.

Президентът заяви още, че Москва и за в бъдеще ще отговаря сдържано на антируските санкции и по начин, който да не вреди на страната.

"Ние отговаряме на санкциите, при това с много сдържани стъпки. За да не навредим, преди всичко, на самите себе си. И ще продължим по същия начин", подчерта президентът на РФ.

 

 

 

Станете почитател на Класа