Австрийският ход на Владимир Путин. Как се промени системата на международните отношения с едно частно посещение

Прессекретарят на австрийското външно министерство Томас Шнел разказа, че много от делегатите на Общото събрание на ООН са били впечатлени от пристигането на руския президент на сватбата та австрийския външен министър Карин Кнайсъл.

На Общото събрание на ООН дипломати от много страни се обърнаха към ръководителя на австрийското външно министерство, за да отдадат почит на нейната смелост. Да-да, то това не е шега, за мнозина на Запад наистина се случи разбиване на шаблона. Оказва се, че човек може да гради нормални човешки отношения с руския лидер и в същото време да не се оглежда страхливо за Вашингтон.

Непосредствено след сватбената церемония на Кнайсъл и долетяха проамериканските караконджули. Австрийските и американските медии изляха помията си, но най-много се стараеха украинските. Имаше призиви за оставката на министъра за поканата към Владимир Путин на частно събитие !!!

Въпреки това, с течение на времето, залповете на информационните оръдия замълчаха и стана ясно, че проамерикански вампири са също толкова беззъби като своите господари във Вашингтон. На целия свят му стана пределно ясно за промяната на баланса на силите на глобалната геополитическа карта.

От сега нататък, Европа може да се изгражда добросъседски отношения с Русия, поплювайки от високо на интересите на САЩ. Разбира се, историческата русофобия, от която са болни много европейци, няма да си отиде, но това не пречи да се изградят взаимно изгодни отношения между Русия и ЕС на най-високо ниво, за да се направят уверени стъпки за промяна на негативната тенденция.

Постъпката на Кнайсъл измени дългогодишния ред за водене на външнополитическата връзка с Русия и на Общото събрание на ООН видяхме как искаха на първопроходчицата да сподели опит. Русия ще престане да бъде „империята на злото“, въпреки пропагандата на Великобритания и на отделните американски кланове.

 

Превод: В.Сергеев

Станете почитател на Класа