Четири куршума наведнъж: Бъдещата пушка на американската армия

Възможната бъдеща пушка за атака на американската армия, е създадена в гараж в Колорадо и прилича на "играчка от космическата ера, проектирана от петокласник", но би могла да изстреля четири куршума наведнъж, съобщава The Gazette.


Пушката е създадена от Мартин Гриър, самопровъзгласил се изобретател от град Колорадо Спрингс, с аматьорски инструменти, но може да стане оръжието на бъдещето, твърдят медиите. Всъщност армията го изучава и вече е поръчала военен прототип, за да го тества.

 

Пушката има четири 6 мм дула, разположени едно под друго в стоманен блок. Поредица пълнители за боеприпаси, задвижвани от електромагнитни устройства, може на теория да дадат на пушката скорост от 250 изстрела в секунда.

 

Спусъкът е електронен превключвател, който изпраща сигнал до електромагнитно устройство, разположено зад блока на куршумите, което позволява на стрелеца да активира единичен изстрел или откос.

 

FD Munitions, както Гриър нарича компанията си, помещаваща се в гараж, очаква американската армия да купи оръжието. "Това е бъдещето", заяви неговият създател в изявленията за The Gazette.

 

Гриър защитава скромния произход на своята фирма, като посочва, че "всичко най-добро е излязло от нечий гараж".

Станете почитател на Класа