Коя е мистериозната жена, намерена в железен ковчег в Ню Йорк

Специалистите най-накрая са установили самоличността на женското тяло, намерено през 2011 г., погребано под свободен терен в Куинс, Ню Йорк, съобщава The New York Post.

 

Тялото на афро-американка, намерена от строителните работници преди седем години, носело бели нощница и чорапи. В околностите му са открити останките от железен ковчег, разбит от булдозера. Ковчегът е бил толкова херметичен, че запазил тялото почти съвършено, до такава степен, че изглежда починало само преди седмица.

 

Този факт отначало накарал експертите да смятат, че жената е била жертва на скорошно убийство. "Тяло, погребано в свободен терен, внушава това съвсем директно", каза специалистът по съдебна медицина от Ню Йорк, Скот Варнаш.

 

Въпреки това разследването идентифицира жената като Марта Питърсън, родена няколко десетилетия преди Гражданската война (1861-1865 г.). Смята се, че тя е работила за местен бял мъж и е починала вероятно от едра шарка около 1851 г. Жената е погребана под земята на църква, създадена през 1830 г. от първото свободно афро-американско поколение.

 

Изследователите успели да пресъздадат лицето на Марта Питърсън. Тези констатации ще бъдат представени в документалния филм "Жената в ковчега от желязо", който в сряда ще има премиера в мрежата на PBS.

Станете почитател на Класа