CNN: На Общото събрание на ООН Тръмп разсмя целия свят, но може би именно той ще се смее последен

Делегатите от ООН могат да си платят за смеха над думите на президента на САЩ Доналд Тръмп по време на заседанието на Общото събрание на ООН, предупреждава от интернет страницата на телевизионния канал CNN кореспондентът Ник Робъртсън. Всеки, който си има работа с Тръмп трябва да запомни, че президентът обича, когато го уважават и отговаря „10 пъти по-силно на всяка атака“.

По време на речта си по време на заседанието на Общото събрание на ООН, президентът на САЩ Доналд Тръмп, стремейки се да подчертае постиженията на своята администрация, неочаквано за себе си предизвика смеха па присъстващите в залата и на „целия свят“. Тази кратка пауза предизвика много шум в социалните мрежи и по телевизията и може да се върне тъпкано на делегатите на ООН, пише на сайта на CNN кореспондентът Ник Робъртсън.

 

https://clubz.bg/sites/default/files/userfiles/images/%D0%A1%D0%92%D0%AF%D0%A2/%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B4%20%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BF%202.jpg

 

Медиите незабавно подхванаха цитата, който самият Тръмп някога използва по адрес на администрацията на Обама: „Те се смеят над нас“, удряйки гордостта на настоящия президент, смята авторът на статията.

Според първа дама Меланния Тръмп, шегите с президента са лоша идея: „Както вече знаете, ако го атакувате, той ще отговори 10 пъти по-силно“.

И той отговори. На пресконференция два дни след заседанието Тръмп заяви: „Фалшивите новини твърдят, че хората се смеят над президента Тръмп. Те не ми се смееха. Хората се забавляваха с мен. Направихме го заедно. Забавлявахме се. Те уважават това, което правя“.

Уважението според автора на статията се превърна в център на световното виждане на Тръмп и онези, които показаха неуважение към него в Общото събрание на ООН, могат да бъдат изправени пред възмездие.

„Ще обърнем голямо внимание на чуждестранната помощ на САЩ ... В бъдеще ще помогнем на онези, които ни уважават, които са наши истински приятели“, заяви Тръмп на заседанието.

Веднъж попадайки в немилост пред Тръмп, е трудно да си върнеш доброто положение, продължава американският журналист. Това от първо лице вече го знаят канадският министър-председател Джъстин Трюдо и германският канцлер Ангела Меркел. Обвинявайки Трюдо н „непочтеност“, заради различията в мненията относно търговските мита през лятото, три месеца по-късно, Тръмп отказа да се срещне с канадците по време на пътуването си към Общото събрание на ООН в Ню Йорк - всичко се дължи на позицията на Канада по митата.

Дори и преди да стане президент, Тръмп се оплака от големия брой на немските коли по американските пътища, а на първата среща на високо равнище с германския канцлер Ангела Меркел той отказа да се ръкува с нея. В момента президентът е недоволен от позицията на Меркел по газопровода „Северен поток- 2“ – според него той ще постави Германия в зависимост от руския газ.

Делегатите в ООН трябва да научат един важен урок, предупреждава репортерът от CNN: „Тръмп обича, когато го уважават и именно той може да се смее последен“.

Превод: В.Сергеев

Станете почитател на Класа