Заловиха най-търсения испанец в Европа

Естебан Вакас Гарсия, испанец на 49 години, е бил арестуван от Националната полиция в дома на майка си в град Саламанка, след като е прекарал повече от 10 години като беглец от правосъдието, осаден за изнасилване на непълнолетно лице, съобщава El Mundo.


"Мамо, защо ги пусна да влезат?" попита той майка си, докато играеше на гейминг конзолата, секунди преди да бъде задържан. Той бе търсен от януари 2007 г., когато трябваше да влезе в затвора.


Преди две години Националната полиция вече "посети" Модеста, майката на престъпника, която показа всички стаи на къщата, за да стане ясно, че живее сама и че синът й не е бил в къщата. Въпреки това, след ареста Гасия Вакас призна, че тогава докато офицерите били в кухнята, той се е криел в кабина под мивката, на няколко крачки от тях.


Испанецът бе осъден на 14 години затвор от провинциалния съд в Саламанка през 2006 г., обвинен в двойно сексуално насилие и изнасилване на 15 годишната дъщеря на неговата партньорка.


Престъпникът бе арестуван благодарение на факта, че през ноември 2016 г. той е добавен към списъка на Европол с 50-те най-издирвани престъпници на континента, а снимките на един от най-търсените европейци бяха излъчени от всички медии. Няколко граждани наскоро съобщиха на полицейски служители, че са го виждали в дома на майка му, което е помогнало за залавяне на извършителя след повече от 10 години търсене.

Станете почитател на Класа