Дисни уволни режисьора на "Пазителите на галактиката" за обидни туитове

За стари туитове, в която той се подиграва с педофилията и изнасилването, Джеймс Гън бе уволнен от продуцентската компания Disney като режисьор на "Пазителите на Галактиката" в третото си издание.

 

Това съобщи Алън Хорн, президент на Walt Disney Studios, който заяви, че нагласите и изявленията му, открити в Twitter, вървят срещу "ценностите на нашето дело, така че ние прекратихме работните си взаимоотношения".

 

След освобождаването си, Гън се извини и каза, че това, което бе изразено преди почти десетилетие, са били неуспешните и жалки негови усилия да бъде провокативен.

 

"Съжалявам от много години - каза той. "Те не отразяват личността, която съм днес и то от много време", каза той в изявление.

 

Той също така каза, че приема "корпоративното решение, взето днес. Дори и след всички тези години поемам пълната отговорност за начина, по който се държах тогава".

 

Акаунтът на Гън в Twitter е пълен с леви политически послания и някои десни потребители са намерили и разпространили неговите туитове, направени между 2008 и 2011 г., което доведе до неговото уволнение.

 

Дисни не обяви заместник на режисьора, а Гън е и сценарист и не е ясно колко е напреднал и дали ще бъдат наети нови автори, за да довършат сценария. Очаква се филмът да бъде завършен до 2020 г.

Станете почитател на Класа