Британски следователи вярват, че са идентифицирали заподозрените за атаката срещу Скрипал

Полицията във Великобритания смята, че е идентифицирала предполагаемите извършители на нападението над двойния руски екс-агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, според британската Press Association, цитираща "източник, запознат с разследването."

Според агенцията, след проуучването на записи от камерите за наблюдение "те са сигурни, че са руснаци". Също така стана ясно, че е в ход търсенето на повече от един заподозрян.

На 4 март 2018 г. бившият руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия й са били отровени на Британска територия, факт, който Лондон приписва на Москва, без до момента да представи доказателства.

Досега Обединеното кралство продължава да отхвърля всякакъв вид сътрудничество с Русия. "Нашите многобройни искания и предложения за сътрудничество, се игнорират", наскоро заяви прессекретарят на руското посолство, като изрази увереността си, че "рано или късно всички ще видим какво стои зад сегашната държавна политика" на Обединеното кралство.

Преди няколко седмици се появиха доклади, които също така посочиха идентифицирането като руски граждани на двама заподозрени в тази атака. По това време руското посолство в Лондон отхвърли докладите, като казва, че няма "официално потвърждение ". От посолството те посочиха, че тези събития предизвикват впечатлението, че "поради липсата на сериозни доказателства" британската страна, със всякакви средства се опитва да се свърже инцидента в Салисбъри с Русия.

Впоследствие, The New York Times, позовавайки се на бивш американски служител, съобщи, че в инцидента в Салисбъри са замесени някои служители "действащи и бивши" от ГРУ на Русия.

В тази връзка, посолството описа като "тревожен" евентуален трансфер на информация към САЩ, съюзници или други физически лица, в рамките на разследването на инцидента с в Солисбъри и поиска Лондон потвърди или отрече това прехвърляне на данните.

Станете почитател на Класа