Датските затвори прекъснаха интернет, след като откриха екстремистко съдържание в PlayStations

Датските затвори са прекъснали сигурната мрежа SK-нет, осигуряваща достъп до интернет на затворниците, след откриване на екстремистко съдържание в няколко игрови конзоли в затвора в град Ниборг, съобщава вестник Юландс - Постен.


Разследване на Агенцията на датските затвори е показало, че игрови конзоли не са достатъчно сигурни в затворите в страната, така че в допълнение към прекъсването на интернет, тези устройства ще бъдат конфискувани, съобщи в понеделник ръководителят на организма, Ларс Бристлинг.

 

Бристлинг също така призна, че служителите в затворите не могат да преценят кои конзоли крият екстремистки материали, така че мярката ще бъде изпълнена за всички.

 

Междувременно някои експерти твърдят, че колективното наказание не е добър изход. Крим Фредерик Йенсен, член на управителния съвет на благотворителна организация Landsforeningen, която предлага подкрепа на лишените от свобода, предупреди, че решението на агенцията ще доведе до отмяната на онлайн програмите за обучение и изпити за затворници, добавяйки че трябва да се внимава с мерки, които могат да представляват колективно наказание. Йенсен добави, че затворниците са много разочаровани, защото сега няма да могат да продължат образованието си.

Станете почитател на Класа