Убиха сина на лидера на ислямска държава в Сирия

Синът на лидера на ислямска държава, Абу Бакр ал Багдади, е бил убит в град Хомс (Сирия), според информация от 3 юли на новинарски канал, свързан с терористичната група и цитиран от Ройтерс.

 

Информационната агенция е посочила, че става дума за Худайфах ал Бадри, който според сведенията е починал по време на операция срещу общността алауи и руснаците в Сирия, в топлоцентралата на сирийския град.

 

Що се отнася до самопровъзгласения халиф Абу Бакр ал Багдади, въпреки няколкото доклада за неговата смърт, американските антитерористични органи. са убедени, че той е жив и помага да се управлява дългосрочната стратегия за бойците на ислямската държава, които все още са в Източна Сирия. Така считат също и иракските специални служби.

 

През юни 2017 г. руското министерство на отбраната съобщи, че "най-вероятно" Ал Багдади е загинал при атака на руската авиация на 28 май в близост до сирийския град Рака.Тази информация обаче не беше потвърдена от директора на Службата за чуждестранно разузнаване Сергей Наришкин. В допълнение, иракското вътрешно министерство обяви, че Ал Багдади е жив и се крие в Сирия.


Смъртта на лидера на ИД бе обявена няколко пъти от различни източници: през юни и декември 2016 г., през април 2015 г. и ноември 2014 г.
През януари 2017 г. се съобщава, че Ал Багдади е бил ранен при въздушен удар и е бил в критично състояние.
През октомври 2016 г. се каза, че лидерът на ИО е бил отровен.


Нито един от тези доклади в крайна сметка не се оказа истина.

Станете почитател на Класа